logo
caprese pasta

Dat eeuwige broodje gezond… Die afgezaagde tosti… Weet je écht niet meer wat je als lunch moet eten? Kijk, daar is Foodness.nl voor! En omdat je natuurlijk helemaal geen zin hebt om vijfentwintig verschillende ingrediënten te gebruiken of stad en land af te fietsen voor een of ander obscuur kruidenmengsel, maak ik het je makkelijk. Speciaal voor jou heb ik met behulp van mijn superstagiair Sarah de lekkerste 5-ingrediënten lunch recepten voor je op een rij gezet. Of je het nou meteen opeet of meeneemt naar werk of school; dit zijn de ideale recepten voor een moeiteloze lunch.

huttenkase portobello

Portobelloburgers met Hüttenkäse

Hüttenkäse op een geroosterde boterham is natuurlijk lekker, maar niet echt spannend. Ga daarom eens voor de vegetarische optie van een burger en probeer deze ‘burger’ van portobello (paddenstoel). Vullend en heerlijk met de romige Hüttenkäse ertussen, en knapperige pijnboompitten om het af te maken. Heerlijk met wat cherrytomaatje, dan wordt het niet al te machtig.

pompoen pannenkoek

Pompoenpannenkoeken met of zonder spek

Een vullende pannenkoek waarvoor je boekweitmeel in plaats van tarwemeel gebruikt. Perfect voor mensen die een glutenvrij dieet volgen! Heerlijk met wat uitgebakken spek, maar het kan natuurlijk ook zonder voor een vega variant. Serveer met wat gegrilde groente of een frisse salade.

caprese pasta

Pasta caprese

Er is niets lekkerder dan simpliciteit in recepten. Gebruik goede mozzarella en écht rijpe tomaten, dan heb je niets anders nodig dan wat avocado en speltpasta om een fantastische pasta caprese te maken. Maak een dubbele portie, dan heb je naast een vullende en gezonde lunch om meteen op te eten of om mee te nemen naar werk of school, ook vast een avondmaaltijd voor de volgende dag.

Pasta van courgette met 3 kazen

Pasta van courgette (courgetti) met 3 kazen en spek

Dit is nog eens een verantwoorde verwennerij. Natuurlijk zijn drie verschillende soorten kaas en bacon niet méga gezond (want: veel verzadigde vetten). Maar laat je daardoor niet afschrikken: de pasta is namelijk van courgette gemaakt. Dan mag die 3-kazensaus er best wezen! Laat voor de vegetarische variant de bacon gewoon weg.

Boerenkool salade granaatappel

Boerenkoolsalade met komkommer en granaatappel

Boerenkool is het oer-Hollandsche superfood dat niet alleen lekker is in stamppot, maar ook prima functioneert als salade. Probeer eens deze salade met frisse komkommer en zoete granaatappelpitten. Zo krijg je je niet alleen een fikse hoeveelheid groenten binnen, maar ook al meteen portie fruit. En het is ook nog eens veganistisch!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties