logo
FOODSPIRATION

De beste drankjes bij mooi weer!

270514153201LeonieImage.jpg

Hallo leuke lezers van Foodness! Iedere keer als ik een blog schrijf voor Foodness, wil ik beginnen over het weer. Want man, de temperatuur buiten is zo van invloed op mijn eetlust! Zo was het dit weekend echt geweldig weer en meteen zit ik helemaal met m’n bol in de zomerse gerechten. Maar het blijft niet alleen bij gerechtjes, nee m’n fantasie slaat ook op hol bij lekker weer en verfrissende drankjes. Een topcombi, kan ik je vertellen.

 

Vandaag blog ik voor Foodness dus over mijn favo zelfgemaakte drankjes voor als het heerlijk weer is.

 

 

Ieder hip mens kent wel de kan met koel water, ijsklontjes en verse munt, toch? Een heerlijke verfrissende drank die ook nog eens heel gezellig staat op tafel. Ook een goed idee; doe er een citroentje bij in. Nóg frisser. Echt lekker! Nu ontdekte ik van de week een andere variant hierop; laat de citroen achterwege en voeg in plaats daarvan wat partjes aardbeien toe. En eventueel een schepje suiker of zoetstof. Laat dit heel even trekken in de koelkast en binnen een halfuurtje heb je verrukkelijke zelfgemaakte limonade. De combinatie van munt en aardbeien is sowieso al geweldig, maar helemaal als koude drank werkt het heel goed. En het staat ook nog mooi tafel, toch? En ik zweer het; dit is verrassend smaakvol, precies limonade. Maar dan gezond. Overigens kun je deze variant natuurlijk ook heel goed maken met frambozen, of ander rood fruit. Zelf ben ik daarnaast nieuwsgierig wat er gebeurt als je de munt vervangt door basilicum, met aardbei. Die combi is namelijk ook geweldig. Of dan ook nog de aardbeien vervangen door tomaten, kijken hoe dat smaakt. Een bizar experiment dat ik zeker binnenkort eens ga uitvoeren. Maar goed, terug naar m’n favo verfrissende drankjes…

 

 

Nog een variant op deze drank met water en munt is de nojito. Oftewel; de alcoholvrije mojito. Deze is alleen niet zo healthy als die hierboven, omdat je nojito gewoon niet zonder suiker kan. Maar dat zien we even door de vingers; genieten is ook belangrijk voor je gezondheid. Hoe je zo’n nojito maakt? Neem een groot glas en vul dat voor de helft met water. Schenk er een beetje 7-up of Sprite bij totdat je glas voor ¾ vol is. Voeg dan wat blaadjes munt, partjes citroen en heel veel ijsklontjes toe. Doe er een schep bruine basterdsuiker bij en serveer met een roerstaafje, zodat je de smaken goed kan mengen. Ik beloof je dat dit echt een geweldig heerlijk drankje is. En mocht je nou toch gewoon voor de alcoholische variant willen gaan, voeg er dan nog een scheut rum aan toe. Cheers!

 

 

Een lekkere koele drank van een hele andere orde is zelfgemaakte ijsthee. Sinds kort heeft Pickwick groene thee met kokossmaak in zijn thee-assortiment. Heerlijke thee, zowel warm als ijskoud! Gebruik voor 1 liter ijsthee drie zakjes groene thee kokos, die je laat trekken in kokend water. Voeg hier vervolgens koud water aan toe en een schepje suiker, zodat de groene thee minder bitter smaakt. Laat de thee helemaal afkoelen in de koelkast en serveer met ijsklontjes. Een aanrader, echt waar! En harstikke gezond!

 

Genoeg inspiratie om aan de slag te gaan en je eigen drankjes te serveren bij de eerstvolgende barbecue of tuinborrel. Geniet ervan!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties