logo
FOODSPIRATION

Report eerste Foodness workshop bij kookstudio Smaak in Amsterdam

170314114658Blogoverzichtmensen.jpg

Misschien heb je er op Instagram al iets over voorbij zien komen: afgelopen vrijdag testte ik samen met een aantal Foodness bloggers uit hoe het werkte om te koken in kookstudio Smaak in Amsterdam, waar later dit jaar ook de Foodness workshops gegeven gaan worden – waarover onderaan dit artikel meer, ik heb namelijk jullie hulp en input nodig voor de inhoud van de enige échte Foodness workshops!

 

Iedereen nam zijn of haar lievelingsgerecht mee tijdens deze oefen workshop, of bereidde het ter plekke. Ook kwamen de dames van Jip en jij uitleggen waaruit hun gezonde producten bestaan – zoals de skinny meelmix die in deze pizza zit! Op het menu stonden daarom véél toetjes en taarten, maar bijvoorbeeld ook een avocado-ei mousse van Wil en een gezonde groentesoep van Hanneke. Ach, ik kan het wel proberen te vertellen, maar foto’s zeggen in dit geval meer dan woorden.

 

Eerste Foodness workshop

 

Hierboven zie je op links de groentesoep van Hanneke met o.a. knolselderij, tomaat, wortel en gember. Op het bordje daarnaast ligt de avocado-ei mousse van Wil, die je op smaak brengt met crème fraîche of sojaroom en heel veel kerrie, zout en peper. Hmm! In het midden is de lactosevrije taart van Renate te zien, die we verorberden met mango-ijs van yours truly
 

 

Taart Angela met cashew bodem en kokos-aardbeien bovenlaag

 

Angela maakte deze overheerlijke suikervrije aardbeien-kokostaart, met een bodem van dadels en amandelen. Het recept vind je op haar eigen website Great Body & Skin!
 

 

Red velvet mug cakes

 

Zelf had ik de ingrediënten voor deze red velvet mug cakes meegenomen, die we ter plekke bakten. Je kleurt ze rood met bietjes, dus ze zijn nog gezond ook! We namen een video op van de bereiding, dus het recept komt op Foodness.nl zodra de video klaar is.

 

Dit kookfestijn vond plaats in een heuse kookstudio. Kookstudio Smaak heeft twee vestigingen: een in Amsterdam en een in Utrecht. Wij zaten in de studio in Amsterdam, gesitueerd op het KNSM-eiland. Je kunt er terecht als bedrijf, voor bijvoorbeeld een vergadering met aansluitend een workshop en een diner, maar ook als particulier die zijn/haar kookkunsten wat wil bijschaven. Ook kun je er nu al een superfood workshop volgen – aanrader! Een workshop voor particulieren kost gemiddeld €79 per persoon, waarin je 3,5 uur lang met eten bezig bent en 1,5 uur zelf kookt. Om je een idee te geven: tijdens de superfood workshop maak je bijvoorbeeld crackers van hennepzaad en boekweit, of een kokoswrap met tarwegrasguacamole. Er zijn overigens ook heel veel andere soorten workshops, van een high tea workshop tot een thaise workshop.

 

Terug naar de workshop. Want ja, je las het goed: er is een Foodness workshop in de maak! Ik ben in gesprek met de eigenaren van kookstudio Smaak over de invulling van deze workshops – en daar gebruik ik graag jullie input voor! Ik dacht aan een basiscursus die je leert om creatief te zijn met de dingen die je al in huis hebt. Op die manier kan iedereen aanhaken en kun je na de cursus altijd iets lekkers maken, ook zonder eerst uitgebreid boodschappen te hoeven doen. Uiteraard krijg je een receptkaart mee, een goodiebag, én een lijst basics die je eigenlijk altijd in huis moet hebben (zoals havermout, eieren, noten en zaden, rijst- of amandelmelk). Als het een succes wordt, herhalen we de workshop een keer voor de lunch en daarna voor het avondeten. Of gaan we een workshop rauw koken en eten samenstellen, of een workshop veganistisch bakken en smikkelen. Ideeën genoeg!

 

Qua prijs dacht ik aan €50,- waarvoor je ongeveer 2,5 uur lang gaat koken en eten. Vinden jullie dat een acceptabele prijs?

 

En hebben jullie suggesties voor gerechten die aan bod zouden moeten komen tijdens de eerste gezonde ontbijtjes-workshop? Ik dacht bijvoorbeeld aan een havermout-Hüttenkäse pannenkoek (recept volgt nog op de website!), een mug cake, superfood crackers en een groene smoothie. Maar overnight oats zijn ook leuk, of gezonde spreads voor op brood – zoals een notenpasta bijvoorbeeld. Help me out here!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties