logo
070314183014aardappelimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het idee voor deze aardappelsnack kreeg ik voor het eerst doorgestuurd door mijn lieftallige collega Danique en zag ik daarna nog talloze keren voorbij komen op Instagram. Tijd om het zelf te proberen!

Het is een soort zelfgemaakte variant op aardappelchips, maar dan gezonder (geen verslavende E-nummers of conserveringsmiddelen!). Bovendien geeft het zelf maken van snacks veel meer voldoening dan ze kant-en-klaar kopen; als je ze zelf maakt hebt je ze immers verdiend. Reken een hele aardappel per persoon, of een halve als het echte joekels zijn.

Aardappelsnack: soort gezonde chips

Bereidingswijze gezonde chips

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius.

Boen de aardappels goed schoon en snijd eventuele zwarte plekjes eruit. Snijd de aardappel overdwars in. Het is alsof je er plakjes afsnijdt, maar zorg dat je ze niet helemaal doorsnijdt, wel bíjna.

Bestrijk de aardappels met de olijfolie, tot ze goed bedekt zijn.

Bak de aardappels minimaal 40 minuten in een oven op 220 graden Celsius. Ze zijn gaar als ze knapperig en goudbruin zijn. Als je grote aardappels gebruikt kan het zijn dat je 10 minuten extra oventijd moet rekenen.

Bestrooi de aardappelsnack met zout en peper.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties