logo
240815141851R275Image.jpg
INGREDI√čNTEN

Iedereen heeft de overheerlijke recepten voor bananenbrood wel voorbij zien komen. Vandaag hebben we een overheerlijke variant op dit brood, een appel-havermoutbrood. Het recept is door Claudia van Hungry for Healthy Food bedacht als broodvervanger, maar het heeft de smeuïge structuur van een cake. Je kunt dit brood… pardon, deze cake… nou ja, wat het ook is; je kunt het prima eten op ieder moment van de dag! Claudia vindt hem het lekkerst met een laagje notenboter of alpro boter, een snuf zout en honing. 

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Week de rozijnen voor ongeveer 5 minuten in een kokend water en giet af.

 

Doe de havermout in een keukenmachine of blender en maak er meel van. Voeg de eieren, vanille, bakpoeder en kruiden toe en mix tot een luchtig beslag.

 

Doe de appelmoes, rozijnen en winterpeen erbij en spatel door het beslag.

 

Giet het beslag in een ingevette cakevorm van 10 centimeter en bestrooi eventueel met sesamzaadjes.

 

Bak in ongeveer 45 minuten goudbruin.

 

Eet smakelijk! 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties