logo
190315115731R207imagee.jpg
INGREDIËNTEN

Als jullie net zo fan zijn van hummus als wij, dan valt deze baba ganoush vast ook in de smaak. Net als hummus is dit een dip die lekker is om pitabrood of stukjes groente in te dippen. Jessica vindt het lekker om er een tintje zoet aan toe te voegen, aangezien aubergines soms een beetje bitter kunnen smaken.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Prik in de aubergines een paar keer met een vork.

 

Leg ze op een bakplaat en bak ze 30-40 minuten.

 

Schraap, wanneer deze zijn afgekoeld, het “vruchtvlees” van de schil.

 

Pureer dit in de blender met tahini, limoensap, knoflook, komijnpoeder en zout.

 

Wanneer je vindt dat de purree iets zoets kan hebben, voeg je de ahornsiroop toe en meng je dit er doorheen.

 

Schrep de baba ganoush op een schaal en garneer met wat olijfolie en peterselie.

 

Dip it!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties