logo
311013141100Recept19imagee.jpg
INGREDIËNTEN

Food blogger Annie van Annie’s Hungry gebruikt voor dit recept gewone bloem. Als je die weglaat en in plaats daarvan glutenvrij meel gebruikt, is dit recept glutenvrij. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 1 cake van gemiddeld formaat.

Ingrediënten bananencake

Banaan, 3 stuks, rijp en zacht
Dadels, 200 gram
Eieren, 1 stuks
Kokosolie, 1 eetlepel (andere olie kan ook)
Amandelmelk, 60 milliliter
Volkorenmeel of bloem, 225 gram (of een glutenvrije bakmix)
Bakpoeder, 6 gram
Kaneelpoeder, 1 theelepel

Bereidingswijze bananencake met dadels

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Vet de cakevorm in.

Meng 2 bananen (gepeld), 100 gram dadels, het ei, de (kokos)olie en de amandelmelk in een blender. Zet aan tot het een dadel-banaanpuree is. Als je geen blender hebt kan dit ook met een staafmixer.

Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe, evenals een snufje zout. Roer goed door, tot alle droge ingrediënten volledig zijn opgenomen in de puree.

Snijd de overgebleven dadels in kleine stukjes en meng ze door het beslag.

Giet het beslag in de ingevette cakevorm. Snijd de overgebleven banaan in dunne plakjesen leg die bovenop de cake.

Bak 45 minuten in de oven. De cake is klaar als je een tandenstoker in het midden steekt en die eruit kunt halen zonder dat er nog beslag aan blijft plakken.

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Matthia Ida says: 3rd nov 14 11:04 am

    Hij ziet er heerlijk uit! Heb hem ook gemaakt, maar helaas is hij niet gelukt. Weet niet wat ik fout heb gedaan, heb hem nog 15 min langer in de oven gehad maar de binnenkant bleef plakkering en buitenkant taai inmiddels en vrij donker..jammer had me er zo op verheugd!

    • Claartje says: 3rd nov 14 11:04 am

      Hoi Matthia,

      Oh nee, wat vervelend! Dat is inderdaad zonde. Zeker als je hem al kunt ruiken en je er zo op verheugt! Het zou kunnen dat jouw oven anders is dan de oven die wij gebruikten, dus je zou kunnen kijken of je die iets hoger zou kunnen zetten (als de buitenkant maar niet verbrandt). Een andere optie is om een kleinere bakvorm/cakevorm te gebruiken: als die heel groot en diep is kan het langer duren voor de cake door en door gaar wordt. Of probeer het bv. in dezelfde vorm met de helft van de ingrediënten; dan is de cake minder dik en is de kans een stuk groter dat het ook in het midden gaar wordt!

      Ik hoop dat deze tips gaan helpen. Let me know! 🙂
      Liefs Claartje

      • Truke says: 3rd nov 14 11:04 am

        Ik ben ingelogd maar het lukt me echt nergens om het volledige recept te krijgen, ben het al maanden aan het proberen, wat doe ik fout?

        • Claartje says: 3rd nov 14 11:04 am

          Hoi Truke,
          Jeetje, wat vervelend! Ik heb voor dit recept de ingrediënten ook gewoon in de tekst gezet. Dan zie je ze wel, toch?
          Het niet weergeven van het ingrediëntenblok kan te maken hebben met een eventuele advertentie blocker als die aan staat, of afhangen van de browser of het telefoontype dat je gebruikt om het recept te bekijken…

          Mocht het opnieuw gebeuren, dan zou het kunnen helpen om hetzelfde recept te openen op je telefoon ipv. je computer, of juist andersom. Of laat een reactie achter, zoals nu! Bij de meeste recepten staan de ingrediënten nu ook in de tekst uitgeschreven – voor de zekerheid 🙂

          Groetjes!