logo
311013141100Recept19imagee.jpg
INGREDIËNTEN

Food blogger Annie van Annie’s Hungry gebruikt voor dit recept gewone bloem. Als je die weglaat en in plaats daarvan glutenvrij meel gebruikt, is dit recept glutenvrij. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 1 cake van gemiddeld formaat.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius. Vet de cakevorm in.

 

Meng 2 bananen (gepeld), 100 gram dadels, het ei, de (kokos)olie en de amandelmelk in een blender. Zet aan tot het een dadel-banaanpuree is. Als je geen blender hebt kan dit ook met een staafmixer.

 

Voeg de bloem, het bakpoeder en de kaneel toe, evenals een snufje zout. Roer goed door, tot alle droge ingrediënten volledig zijn opgenomen in de puree.

 

Snijd de overgebleven dadels in kleine stukjes en meng ze door het beslag.

 

Giet het beslag in de ingevette cakevorm. Snijd de overgebleven banaan in dunne plakjesen leg die bovenop de cake.

 

Bak 45 minuten in de oven. De cake is klaar als je een tandenstoker in het midden steekt en die eruit kunt halen zonder dat er nog beslag aan blijft plakken. 

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties