logo
RECEPT

Bladerdeeg galette met kabeljauw en artisjok

https://foodness.nl/recept/bladerdeeg-galette-met-kabeljauw-en-artisjok/
INGREDIËNTEN

Het klinkt misschien heel fancy, dit gerecht met vis en artisjok. Het helpt natuurlijk ook dat ik het een ’galette’ noem, maar eigenlijk betekent dat gewoon dat de ingrediënten op een plakje bladerdeeg liggen. De kabeljauw haalde ik bovendien uit de diepvries, de artisjokken uit blik. Maar goed, dat hoef je er natuurlijk niet bij te vertellen als je dit maakt om iemand te imponeren.

Bekijk ook: Spiraaltaart: quiche van courgette en parmaham

galette, artisjok, foodness, recept, bladerdeeg, kabeljauw, gezond, makkelijk

Ingrediënten galette kabeljauw

Voor twee personen, als hoofdgerecht

Bladerdeeg 4 plakjes
Kabeljauwfilet 150 gram (uit de diepvries)
Zwarte peper snufje
Eieren 1 stuks, om te bestrijken
Basilicum 2 takjes, vers
Rucola handje
Artisjok 200 gram

Bereidingswijze galette kabeljauw

Haal de kabeljauw uit de vriezer en laat het 15-20 minuten ontdooien. Doe hetzelfde met het bladerdeeg.

Giet in de tussentijd de artisjokharten af en snijd ze in kwarten.

Kluts het ei alvast. Daar ga je straks de randen van het bladerdeeg mee bestrijken, zodat ze mooi goudbruin kleuren in de oven.

Knutsel een rechthoekige of ovale vorm van de plakjes bladerdeeg zodra ze ontdooid zijn. Ik trek ze vaak een beetje uit elkaar zodat ze wat dunner worden, en kneed het deeg op zo’n manier dat je een ovale vorm krijgt. Gewoon omdat ik dat mooi vind. Een rechthoekige galette smaakt net zo lekker. Vouw de randjes om zodat je een dikker en dus extra knapperig korstje krijgt.

Trek de vis in stukjes met je vingers of met twee vorken. Vis valt in vlokken uit elkaar, dus je hoeft als het goed is helemaal niet te snijden.

Verdeel de vis en de artisjokharten over het bladerdeeg. Bestrooi met zwarte peper.

Bestrijk de randen van het bladerdeeg met geklutst ei. Gebruik bij voorkeur een kwastje (zoals deze) om dit te doen.

Bak de galette 25-30 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

Verdeel de rucola en verse basilicum erover, en zet eventueel nog een paar minuten terug in de oven. Serveer bij voorkeur met een groene salade met bijvoorbeeld komkommer en een citroen-olijfolie vinaigrette.

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties