logo
RECEPT

Blueberry bread – bananenbrood met bosbessen: Verantwoorde snack!

20160907_194144-1
INGREDIËNTEN

Omdat ik nooit genoeg krijg van bananenbrood, probeer ik af en toe een variant te verzinnen op de originele variant. Alleen maar banaan is ook maar alleen maar banaan. Wat dacht je van een bananenbrood met bosbessen? Omdat bananen al heerlijk zoet zijn van nature heb je eigenlijk bijna geen suiker nodig, dus ik gebruik alleen een paar eetlepels bosbessenjam (van Hero!) als extra zoetmaker in dit recept. Zelf serveerde ik deze cake als nagerecht tijdens een etentje met vier vriendinnen – en hij ging tot de laatste plak op. Best jammer, want ik had best een stukje over willen houden aangezien de cake het ook prima doet als ontbijt. Tja, had-ie maar niet zo lekker moeten zijn!

Ik gebruik 75 gram amandelmeel en 75 gram havermeel in deze cake, maar je kunt ook 150 gram van één van de twee gebruiken. Zelf vind ik de combinatie het lekkerst; amandelmeel geeft een iets smeuïger resultaat dan puur havermeel. Oh, havermeel is trouwens gewoon fijn gemalen havermout; dat kun je eventueel zelf doen met een staafmixer of in een blender!

Blueberry bread - bananenbrood met bosbessen

Wist je dat je ook zelf recepten kunt uploaden op Foodness.nl? Kook je favoriete gerecht, maak er een knettergoeie foto van, en upload die hier. Elke maand licht ik één recept uit in de vernieuwde Foodness nieuwsbrief, en krijgt de maker ervan een shoutout op Facebook en Instagram. Kortom: jouw kans om te shinen met jouw gerecht!

Blueberry bread - bananenbrood met bosbessen

Bereidingswijze bananenbrood met bosbessen

(voor 12 porties)

Tijdsduur: 20 min voorbereiding + 25 min baktijd

Verwarm de oven voor op 175 graden Celsius.

Vermaal de havermout tot havermeel in een keukenmachine. Als je die niet hebt kun je ook een staafmixer of blender gebruiken. Houd het havermeel even apart in een bakje.

Doe de drie bananen in de keukenmachine, blender of gebruik de staafmixer en maal ze fijn tot een puree.

Klop de eieren luchtig met een mixer. Hoe luchtiger je de eieren klopt, hoe luchtiger je cake wordt!

Voeg het ei-mengsel toe aan de bananenpuree. Voeg aan dit mengsel ook het havermoutmeel, het amandelmeel en het bakpoeder toe.

Blueberry bread - bananenbrood met bosbessen

Was de blauwe bessen en roer ze door het beslag, samen met de bosbessenjam.

Voeg ook de kaneel toe aan het beslag, en eventueel een snufje zout.

Vet een cakevorm in met kokosolie of boter en giet het beslag in de vorm. Bak het bananenbrood met bosbessen in 25-30 minuten gaar in de oven. Zodra een satéprikker schoon uit het midden van de cake komt, is je baksel klaar.

Garneer eventueel met wat kwark die je los roert met een extra eetlepel bosbessenjam.

Eet smakelijk!

Blueberry bread - bananenbrood met bosbessen

– Dit is een advertorial, wat betekent dat het een gesponsord artikel is. Dat verandert verder niets: mijn mening blijft ongezouten, de inhoud blijft oprecht. –

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Klazien zegt: 29th okt 16 7:00 am

    Hoi Claartje,

    Net dit broodje/cake gebakken maar hij kwam in stukken uit het bakblik, ligt het er misschien aan dat ik bosbessen uit de diepvries heb gebruikt en dat ze nog niet helemaal dooi waren 🙈?
    De smaak is trouwens wel heel lekker ondanks dat ik vergeten ben de honing toe te voegen

    • Claartje zegt: 29th okt 16 7:00 am

      Hoi Klazien! Yay, wat te gek dat je dat je ‘m gemaakt hebt! Als bosbessen ontdooien tijdens het bakken laten ze extra vocht los, waardoor het deeg iets te nat wordt. Het kan inderdaad heel goed dat de cake daardoor in stukken brak… Waren de breuken precies op de stukken waar bosbes zat? Dan zou ik de volgende keer wachten tot ze écht helemaal ontdooid zijn, en ze daarna voor de zekerheid nog even droog deppen! En het klopt: als je goed rijpe bananen gebruikt heb je eigenlijk helemaal geen honing nodig 😉
      Ik hoop dat het volgende keer helemaal lukt – en laat het vooral weten als je meer vragen hebt!
      Liefs Claartje!