logo
271113101800Recept64image.jpg
INGREDIËNTEN

Dit supersimpele groentegerecht van Lui in Cucina maakt van broccoli een ware versnapering. Het lekkerst is natuurlijk om zelfgemaakte hummus te gebruiken, maar het kan eventueel ook met hummus van de markt of uit de supermarkt. Serveer de broccoli met couscous of quinoa bij een gegrild stuk vlees, of combineer het met deze gevulde paprika's of kindvriendelijke tonijnkoekjes.

Bereid de broccoli naar wens: je kunt de roosjes bijvoorbeeld stomen, grillen of koken. De gaartijd hang af van de grootte van de stukjes. Ga bij stomen uit van 6-10 minuten, bij koken van 10-15 minuten. Ga je grillen, snijd de broccoli dan in plakken van ongeveer een centimeter dik. Stoom of kook die de helft van die tijd, en bestrijk de plakken vervolgens met olijf- of kokosolie. Grill 3-5 minuten per kant. Zorg dat de stukken nog beetgaar zijn.

 

Hussel de broccoli met de hummus, zodat elk roosje een dun laagje krijgt. Sprenkel er wat citroensap over en maak het indien gewenst af met wat versgemalen zwarte peper.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties