logo
020415121635alpro2image.jpg
INGREDIËNTEN

Mijn favoriete maaltijd van de dag is het ontbijt. Nee wacht, dat zeg ik verkeerd. Mijn éérste favoriete maaltijd van de dag is het ontbijt. Want toetjes staan ook op nummer één. En goede salades eigenlijk ook. Oké, opnieuw: Met een goed ontbijt begint je dag geweldig. Mocht je dus ’s ochtends heel weinig tijd hebben, zorg dan dat je de avond van tevoren iets lekkers klaar maakt. Overnight oats zijn daar heel geschikt voor! In dit recept voor cookie dough overnight oats kun je kiezen of je voor heel gezond of iets minder gezond gaat. De gezonde variant maak je met rauwe cacao nibs, de iets minder gezonde variant met in stukjes gehakte pure chocolade.

Het liefst gebruik ik een plantaardige drink van Alpro voor mijn havermout, zoals de haverdrink. Niet omdat ik lactoseintolerant of veganistisch ben (hoewel ik het wel logisch vind om zo min mogelijk dierlijke producten te eten) maar eigenlijk ook vooral omdat ik het lekker vind. Mocht je willen variëren, dan kan ik de kokosdrink van Alpro ook sterk aanraden voor deze overnight oats; een stuk minder zwaar en vet dan uit blik, maar wel met dezelfde kokossmaak!

Bereidingswijze cookie dough overnight oats

Bak de banaan een minuut of 10 in een klein beetje kokosolie in een koekenpan. Als de banaan een beetje bruin kleurt en dus karameliseert is het goed. Stamp de banaan lekker tot moes.

Meng de bananenmoes met de overige ingrediënten (behalve de chocola of cacao nibs) in een potje of kommetje. Laat dit potje of afgesloten kommetje een nacht in de koelkast staan.

Roer de stukjes chocola of cacao nibs erdoor. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • kim says: 23rd jul 16 8:00 am

    Ziet er super lekker uit, ik vraag me alleen af wat de ‘overige ingrediënten’ zijn? 🙂
    Of lees ik er soms overheen?

    • kim says: 23rd jul 16 8:00 am

      Oeps, ik zie dat ze even buiten beeld waren gevallen. Niks gezegd 😉