logo
RECEPT

Courgetterolletjes met mozzarella, spinazie en olijventapenade

030614115013R84Image.jpg
INGREDIËNTEN

Eigenlijk combineren we drie verschillende recepten in één. Deze courgetterolletjes met mozzarella zijn bedacht door Julie, die blogt op Hapjesprinces.be. We hadden Instagram al wel eens contact, en geven haar blog en dit gerecht graag de aandacht die het verdient! De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor een lunch of hoofdgerecht voor twee personen.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Snijd de courgettes in plakken, zorg dat ze niet al te dun zijn. Leg ze op een ovenschaal en wrijf ze in met een beetje olijfolie en breng op smaak met peper, zout, gedroogde oregano en gedroogde basilicum.

 

Zet de courgettes voor ongeveer 10 minuten in de oven. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, straks gaan ze nogmaals in de oven.

 

Fruit ondertussen het fijngesnipperd teentje knoflook en sjalotje. Doe de spinaziebladeren erbij en laat krimpen tot de spinazie gaar is.

 

Doe alle ingrediënten voor de tomatensaus – behalve de olijven – in de blender. Pulseer totdat je een grove saus krijgt. Snijd de zwarte olijven in stukjes en doe ze bij de saus. Breng op smaak met zout en peper.

 

Haal de courgettes uit de oven en beleg elke plak met wat olijventapenade, spinazie en wat stukjes mozzarella. Leg niet teveel ingrediënten op de plak courgette, je moet ze nog oprollen!

 

Zodra de plakken belegd zijn, rol je ze op en leg je ze in een ovenschotel. Schuif de ovenschotel voor 10 minuten in de oven, totdat ze mozzarella een beetje gesmolten is.

 

Verdeel de rolletjes over de borden en serveer met rauwe tomatensaus. Garneer eventueel met Parmezaanse kaas.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN