logo
230114173305crumbleimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Je kunt prima diepvriesfruit gebruiken voor deze hartverwarmende crumble. Ook kun je op de markt vragen naar gebutst fruit; in principe kan alles erin! Van appels tot perziken tot rabarber. Hard fruit als appels en rabarber moet je overigens wel eerst tot een compote koken met een kopje water, een beetje citroensap en paar eetlepels agavesiroop. Dit recept is geïnspireerd op de glutenvrije crumble van Gwyneth Paltrow uit haar kookboek (H)eerlijk, alleen heb ik lekker wat noten (hazelnoten, amandelen, walnoten) en quinoa puffs toegevoegd. De hoeveeldheden zijn genoeg voor een flink nagerecht voor 4 personen.

 

Geen idee waar je quinoa puffs, oftewel gepofte quinoa, vandaan moet halen? Bestel ze gewoon in de Foodness webshop!

Verwarm de oven voor op 200 graden Celcius.

 

Hak de noten grof.

 

Meng het fruit met een eetlepel agavesiroop en kieper het in een ovenschaal. 

 

Meng voor de crumble het amandelmeel met de quinoa puffs of quinoavlokken, de noten, de overige drie eetlepels agavesiroop en de speculaaskruiden. 

 

Verdeel de crumble over het fruit en bak het 25 minuten in de oven. De crumble moet goudbruin zijn.

 

Als je niet lactosevrij eet kun je een klontje roomboter aan de crumble toevoegen voor je hem over het fruit verdeelt. Eet warm, liefst met een bolletje (yoghurt)ijs. Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties