logo
250215153301curryimage.jpg
INGREDIËNTEN

Met boerenkool kun je meer dan je denkt. Ik gooi het graag door mijn smoothies, maar als dat iets te hard core is voor jou kun je boerenkool ook heel goed roerbakken. Het is een van mijn lievelingsgroenten want: lokaal, goedkoop, nu in het seizoen. Bovendien zit het boordevol calcium, vezels en vitamine C!

 

Met dit recept maak je 2-3 porties. Serveer de curry met een portie zilvervliesrijst. Als je niet goed weet wat een portie is, kijk dan eens naar je handen. Een portie gekookte rijst (of pasta, of couscous) voor één persoon moet qua volume ongeveer zo groot zijn als een balletje dat je in je handpalm houdt. 

Verhit een eetlepel olijf- of kokosolie in een koekenpan of wok. Bak de rode uit een minuutje, samen met de currypasta.

 

Voeg de rest van de groenten toe aan de ui en roerbak een minuutje. Voeg de kokosmelk en het water toe en laat nog minimaal 8 minuten pruttelen. Voeg na een minuut of 5 ook de kikkererwten toe.

 

Garneer de curry eventueel nog met wat extra druppels kokosmelk en een paar pinda’s.

 

Serveer met de rijst en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties