logo
RECEPT

Eiwitrijke kwarktaart met noten, appel en kaneel à la Fit with Marit

kwarktaart noten appel kaneel
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de vulling

De combinatie appel en kaneel is en blijft een winnende combinatie. Dat kan in een koolhydraatarme appel crumble, een kom appeltaart havermout of, zoals vandaag, in deze overheerlijke kwarktaart van Fit with Marit. Geloof me – het is moeilijk om een tweede punt van deze kwarktaart te weerstaan. Toegegeven, er zit een behoorlijke berg roomkaas in verwerkt, maar toch is deze kwarktaart de slechtste nog niet. Hij zit namelijk vol met goede vetten door de noten die in de bodem verstopt zitten!

kwarktaart appel kanneel

Bereidingswijze

Verwarm de oven van tevoren op 160 graden.

Doe de notenmix in een keukenmachine en zorg ervoor dat je de noten niet al te fijn maalt.

Voeg hierna de rozijnen en de kokosolie toe aan het mengsel in de keukenmachine en zet de keukenmachine weer aan. Maal nog even tot je een gelijkmatig vermalen mix krijgt.

Bekleed een taartvorm van ongeveer 24 centimeter doorsnede met bakpapier en verdeel de mix over bodem van de taartvorm.

Maak in een aparte kom de vulling: mix de kwark, de roomkaas, eieren en eiwit, de kaneel en eventueel nog wat eiwitpoeder goed door elkaar met een vork of garde.

Giet de vulling over de bodem en zet het de oven: bak voor 30 minuten.

Snijd een appel in flinterdunneplakjes om de taart na afkoelen te versieren.

Strooi nog wat extra kaneel over de taart om te laten zien dat het in de kwarktaart verwerkt is.

Geniet!

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord