logo
RECEPT

Eiwitrijke vegetarische pompoencurry met linzen

Eiwitrijke vegetarische pompoencurry met linzen
INGREDIËNTEN

Curry all day, every day – dat zou weleens mijn wintermotto kunnen zijn. Hoe kouder het wordt, hoe meer trek ik krijg in pittig comfort food dat je zo uit een kom naar binnen kunt lepelen. Als je een curry met linzen maakt kun je hem eten zonder rijst of noedels, omdat de linzen al vullend genoeg zijn. Omdat je de linzen gaar kookt in de curry wordt het echt een eenpansgerecht en trekken alle smaken lekker in elkaar.  Heel, héél lekker.

Omdat linzen een goede bron van eiwitten zijn gebruik ik ze vaak als vleesvervanger. Wel een vullende en hartige curry, geen dode dieren. Win-win! Serveer er eventueel wat sneetjes volkoren brood bij om de restjes curry van je bord mee te vegen.

Eiwitrijke vegetarische pompoencurry met linzen

Ingrediënten pompoencurry

Pompoen, 1 stuks (flespompoen, schoongemaakt ongeveer 800 gram)
Linzen, 150 gram (ongekookt)
Chilivlokken, 2 el (of gedroogde chili pepers; 6 stuks)
Venkelzaad, 1 theelepel
Ui, 1 stuks, gesnipperd
Knoflook, 2 tenen, in plakjes
Tandooripoeder, 1 eetlepel
Currypasta, 3 eetlepels (eventueel; liefst groene curry)
Bouillon, 1/2 liter

Bereidingswijze pompoencurry

(Dit recept is goed voor 2 porties)

Snijd de pompoen in tweeën. Schep de pitten eruit en snijd de pompoen in kleine stukjes.

Snijd de knoflook in plakjes en de snipper de ui.

Verhit een scheut olijfolie of kokosolie in een diepe koekenpan of in een stoofpan. Fruit de knoflook en uit. Wanneer je currypasta uit een pakje gebruikt (let op: dat is vaak niet 100% glutenvrij of lactosevrij!) doe de currypasta dan nu in de koekenpan en bak kort mee.

Doe de blokjes pompoen in de pan, evenals alle kruiden: de chilipepers, het venkelzaad, de tandoori kruiden. Schep goed om.

Voeg de bouillon toe.

Voeg de linzen toe. Zorg dat pompoen en linzen zo goed als onder water staan, anders garen ze niet!

Nu komt het moeilijkste gedeelte: wachten. Laat de curry minstens 30 minuten pruttelen. Een uur (op zacht vuur) mag ook.

Prik met een vork in een stuk pompoen; als het zacht is en uit elkaar valt is de curry goed.

Proef of de curry op smaak is en voeg indien nodig een snufje zout of peper toe.

Serveer eventueel met wat (volkoren) brood. Je kunt er ook rijst bij serveren, maar dat vind ik zelf altijd wat teveel van het goede.

Enjoy!Eiwitrijke vegetarische pompoencurry met linzen

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Henny Hoekstra says: 15th feb 17 6:30 pm

    Niet om lullig te doen, maar hier zitten wel heel weinig eiwitten in voor een ‘eiwitrijke’ curry

    • Claartje says: 15th feb 17 6:30 pm

      Hoi Henny,
      Linzen (en alle andere peulvruchten) zijn een hele belangrijke bron van eiwitten. Voor vegetariërs, maar zeker voor veganisten, is het eten van peulvruchten eigenlijk de grootste inkomstenbron van eiwitten! Vandaar 🙂 Of weet jij er nog meer?
      Groetjes Claartje

  • Marleen Mooij says: 15th feb 17 6:30 pm

    Hi!

    Ik wilde dit recept maken en er staat midden in het recept “voeg de bouillon” toe terwijl er nergens anders over bouillon wordt gesproken. Hoeveel bouillon gaat het om?

    • Claartje says: 15th feb 17 6:30 pm

      Hoi Marleen,
      Je hebt helemaal gelijk, de bouillon is weggevallen bij de ingrediënten! Het gaat om een halve liter bouillon, van 1/2 liter water en 1 bouillonblokje. Succes!

      Liefs Claartje