logo
101113120428Recept25image.jpg
INGREDIËNTEN

Je kunt voor deze soep van A Sweet Spoonful zowel verse doperwten als diepvriesdoperwten of doperwten uit blik gebruiken. Het recept gaat uit van verse doperwten. Gebruik je liever diepvrieserwten, voeg deze dan in bevroren toestand toe aan de bouillon op het aangegeven moment in het recept. Doperwten uit blik voeg je pas op het laatste moment toe: die hoeven niet meer te koken, alleen verwarmd te worden. De hoeveelheden zijn genoeg voor 2/3 flinke koppen soep.

Heb je een restje quinoa over van eerder deze week? Dat kun je prima gebruiken in deze soep. Je kunt de quinoa ook speciaal voor de soep bereiden: kook het dan (volgens aanwijzingen op de verpakking) het liefst in groentebouillon, voor meer smaak.

Verwarm de oven op 180 graden Celcius en leg het amandelschaafsel op een bakplaat met bakpapier. Rooster de noten 5-6 minuten, tot ze goudbruin zijn en heerlijk beginnen te ruiken.

 

Smelt de kokosolie in een grote steelpan en voeg de ui toe, plus een snuf zout. Bak de ui ongeveer 5 minuten, tot deze glazig is. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook.  Voeg vervolgens de erwten toe. Kook 3-4 minuten tot de erwten beetgaar zijn.

 

Gebruik een blender of staafmixer op de soep te pureren. Voeg eerst de muntblaadjes en een beetje peper toe aan het doperwtenmengsel en pureer vervolgens tot het een grove massa is. 

 

Giet de soep terug in de pan en roer de quinoa erdoor. Verwarm tot het warm genoeg is om te serveren. Vind je de soep te dik? Voeg dan nog wat extra groentebouillon toe. Breng indien nodig op smaak met zout en peper.

 

Maak de citroenyoghurt door alle ingrediënten te mengen in een kleine kom. Garneer elke kom soep met een eetlepel citroenyoghurt en daarop de geroosterde amandelen. 

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN