logo
RECEPT

Falafel met gehakt en kikkererwten

falafel met gehakt
INGREDIËNTEN
Voor de gehaktballetjes 12)
Voor de zelfgemaakte houmous

Heerlijk comfort food, zo’n broodje met falafelballetjes gemaakt van kikkererwten en verse kruiden. Maar voor sommige vlees liefhebbers is de vegetarische variant niet voldoende. Onzin natuurlijk, maar vooruit, voor één keertje komen we ze tegemoet, met dit recept van Jessica van Eat Run Love. Het is een meaty versie van een falafel; een soort cross over tussen falafel en lekkere Hollandse bal gehakt. Serveer dit met een heerlijke frisse salade met zoete granaatappelpitten en een knapperig stukje naanbrood. Gegarandeerd smullen!

De hoeveelheden in dit recept zijn voor 3 personen, en het kan als lunch of avondmaal gegeten worden.

falafel met vlees

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celsius en bak de naanbroden goudbruin volgens de verpakking.

Doe de kikkererwten, knoflook en ui in een blender of keukenmachine en pureer het tot een glad mengsel.

Voeg het mengsel bij het gehakt, komijn, sumak en koriander en meng het tot een geheel.

Vorm 12 balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in de oven.

-> Optie: maak ondertussen een zelfgemaakte houmous (kijk hier voor het recept!)

Verdeel de veldsla over de borden en daarover de granaatappelpitjes en de komkommer.Leg vervolgens de falafel gehaktballetjes erop. Serveer het gerecht met de zelfgemaakte houmous en het geroosterde naanbrood.

falafel met bijgerechten

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties