logo
240114165724frietimage.jpg
INGREDIËNTEN

De enige inspanning die voor deze groentefrieten vereist is, behelst het schoonmaken van de knolselderij en vervolgens het snijden van de frieten. Zorg dat alle frieten van ongeveer dezelfde dikte zijn, zodat ze gelijk garen. Eet ze het liefst met zelfgemaakte mayonaise, waarvoor je 2 eidooiers, 1 theelepel citroensap en 1/2 theelepel mosterd mixt met de staafmixer. Druppel daar vervolgens druppel voor druppel 180 ml olijfolie aan toe en blijf mixen. Voila!

Friet van knolselderij

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius.

Maak de knolselderij schoon: snijd alle stukken schil eraf, evenals de onderkant waarin enigszins kronkelige wortels te zien zijn. Snijd de schone knolselderij in plakken van ongeveer 5 millimeter dik. Snijd elke plak vervolgens in frieten van 5 millimeter breed, zodat je frieten krijgt die allemaal ongeveer even dik zijn.

Schik de frieten op een ovenplaat die bedekt is met bakpapier. Verdeel olijfolie, kerriepoeder en paprikapoeder over de frieten en hussel ze (gewoon lekker met de handen!) tot ze allemaal bedekt zijn met een laagje kruidenolie. Zorg dat de frieten zoveel mogelijk verspreid over de bakplaat liggen. Voor extra knapperige frieten kun je er nu nog 2 eetlepels olijfolie over verdelen, maar dan wordt het wel iets vetter.

Bak 25 minuten in de oven, tot de frieten verkleurd en enigszins knapperig zijn. Schud ze eventueel halverwege de baktijd nog eens om.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Mieke zegt: 19th mrt 16 10:40 am

    Ik maakte al enkele keren knolselderfrietjes of pastinaakfrietjes maar telkens zijn ze redelijk slap en niet krokant. Kan dit ook aan de ovenstand liggen?

    • Claartje zegt: 19th mrt 16 10:40 am

      Hoi Mieke,

      Dat kan er inderdaad mee te maken hebben; hoe ‘droger’ de oven bakt, hoe krokanter de frietjes worden. Ook helpt het om de frieten niet de dik te snijden; hoe dunner, hoe krokanter. Ik heb ook weleens gehoord dat je ze voor het bakken kort kunt wentelen in bloem en/of bakpoeder en/of maizena, maar dat heb ik zelf nooit geprobeerd… Succes :)