logo
RECEPT

Gado gado met zoete aardappel, bloemkool en haricots verts

gado gado salade
INGREDIËNTEN

Het is een van mijn lievelingsrecepten, vooral vanwege de pindasaus. Maar ik ben niet de enige, want ook van Biance van de Keukenboef is gado gado een favoriet!

Kijk hier voor een recept voor pindasaus – want niets is zo lekker als zelfgemaakte pindasaus!

gado gado salade

 

Bereidingswijze gado gado

(voor 2 porties)

Schil de zoete aardappels en snijd deze in stukken van ongeveer 2,5 cm groot. Kook ze gaar in ruim kokend water.

Kook in een ander pannetje de eitjes hard, laat ze schrikken en pel ze.

Schep de aardappels uit het water en laat afkoelen. Gooi het water niet weg!

Doe de boontjes in het kookwater en laat 3 minuten koken. Giet af en laat de boontjes schrikken onder koud water.

Snijd de tofu in blokjes van ongeveer 1 centimeter groot en bak deze in een pan in een scheutje olie. Voeg na 5 minuten het paprikapoeder toe en breng op smaak met wat peper en zout.

Snijd de bloemkool in hele kleine roosjes. Omdat de roosjes zo klein zijn, zijn ze rauw lekker door de salade.

Was de komkommer en snijd ook deze in plakjes.

Verwarm de satésaus. Dit kan in een pannetje, in de magnetron of au bain marie.

Verdeel de bloemkool, zoete aardappel, komkommer, gekookt eitje, gebakken tofu en boontjes over de borden. Schep in het midden wat saus.

Hussel vervolgens alles door elkaar en je gado gado salade is klaar.

Serveertip: lekker met een beetje sambal en kokosrasp er over.

Enjoy!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties