logo
RECEPT

Galette met boerenkool, pompoen en pancetta

110314143657E36Image.jpg
INGREDI√čNTEN

Een galette is een mooie Franse term voor een platte taart met een korst van (blader)deeg. Dit exemplaar van Lavender and Lovage vul je met pompoen en boerenkool. Een verrassende combinatie die heel goed uitpakt, en je zult zien dat je vaker galettes gaat maken! Laat de pancetta weg voor een vegetarisch recept.

 

Een hele taart is voldoende als hoofdgerecht voor 3-4 personen. Gebruik het liefst een grote rol bladerdeeg, omdat je dan geen losse plakjes aan elkaar hoeft te plakken. De meeste supermarkten hebben dit soort rollen bladerdeeg in het vers assortiment.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Plak de verschillende plakjes bladerdeeg aan elkaar, als je bladerdeeg van een rol neemt hoeft dit uiteraard niet. Snijd de bladerdeeg uit in een cirkel zodat je straks een mooie ronde galette krijgt. Zorg ervoor dat je aan de zijkanten genoeg bladerdeeg over hebt zodat je de randjes mooi om kunt vouwen.

 

Verdeel de ceddarkaas over de bodem van de galette en smeer daar de uienconfituur over.

 

Verwarm boter of olie in een wokpan en bak daarin de knoflook en pompoen totdat de pompoen bijna zacht en gaar is.

 

Doe de gesneden boerenkool bij de pompoenblokjes en bak dit even mee. Doe de ui erbij en bak deze ook nog even mee. Breng op smaak met zout en peper.

 

Verdeel de pompoenmix over de bladerdeeg en strooi de pancetta en walnoten erover. Vouw de randen van de galette om zodat je een mooie rand om de vulling krijgt.

 

Bak voor 25 tot 30 minuten totdat de galette goed is gebakken en de bladerdeeg knapperig is.

 

Serveer direct. Eventueel kun je nog een koude salade bij de galette serveren.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties