logo
RECEPT

Gebakken gezonde havermout uit de oven: baked oats

070815141538image.jpg
INGREDIËNTEN

De makkelijkste manier om havermout te maken? Zet het gewoon in de oven! Met dit recept van Joy van Everyday Escapism hoef je de bakjes met havermout alleen maar 45 minuten in de oven te zetten, en klaar is Clara. Dan kun je tijdens het bakken van de havermout dus nog even terug in bed kruipen, bijvoorbeeld.

I-de-aal toch, voor een zaterdag- of zondagochtend?

Tip: Bekijk deze post met 6 gemakkelijke recepten voor havermout koekjes!

 

Zo maak je de baked oats

Verhit de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Meng alle ingrediënten in een kom tot het egaal gemengd is.

 

Vet twee ovenschaaltjes in met een beetje kokos- of olijfolie en verdeel het havermoutmengsel erover.

 

Bak 45 minuten in de oven op 200 graden Celsius. Check voor de zekerheid na 30 minuten of het niet te hard gaat; de havermout moet gaar zijn (dus niet hard meer zijn), maar de korst moet alleen verkleuren en mag niet verbranden.

 

Serveer de gebakken havermout eventueel met een bolletje sorbetijs. Enjoy!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties