logo
311013135104Recept17image.jpg
INGREDIËNTEN

In dit recept van Red star to Lone star wordt kaas gebruikt, maar wanneer je de geraspte kaas weglaat is het lactosevrij. Mocht je van de peterselie en dille die in dit recept gebruikt worden geen verse variant kunnen vinden, gebruik dan gewoon de gedroogde variant. Weglaten kan ook, maar gaat wel ten koste van de smaak. De hoeveelheid van de ingrediënten is genoeg voor 4 gevulde paprika's.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.

 

Snijd het bovenste kapje van de paprika’s af en verwijder alle zaadlijsten en pitjes. Doe de paprika’s in een grote pan en vul aan met (kokend) water tot ze onder staan. Kook de paprika’s drie minuten en haal ze uit het water met een schuimspaan (of lepel). In het kookvocht kook je nu de rijst, volgens de bereidingswijze op de verpakking.

 

Zet een koekenpan op het vuur en giet er ongeveer een eetlepel (kokos)olie in. Bak hierin de ui aan tot deze glazig (doorzichtig) is. Voeg dan de uitgeperste teentjes knoflook toe en bak nog een minuut. Voeg het rundergehakt toe en bak tot het bruin gekleurd is. 

 

Wanneer het vlees nergens meer een rauwe vleeskleur heeft voeg je de rest van de ingrediënten toe: rijst, tomatenblokjes, kaas, peterselie, dille en een flinke snuf zout en peper. 

 

Verdeel deze vulling over de vier paprika’s. Zet ze rechtop in een ovenschaal en bedek met de kapjes. Bak de gevulde paprika’s 25-30 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties