logo
RECEPT

Gewokte groente met kip

110215153134R196Image.jpg
INGREDI√čNTEN
Voor de groente
Voor de marinade
Voor de saus

De Chinese keuken is nog steeds een van onze favorieten. Vandaag hebben we een simpel gerecht, waarvoor je zelf de marinade en saus maakt. Daardoor lijkt de ingrediëntenlijst op het eerste gezicht indrukwekkend, maar wees niet bang: waarschijnlijk heb je het grootste gedeelte van deze ingrediënten al in huis. En zo'n zelfgemaakte saus is áltijd een beter idee dan saus uit een potje! Je merkt het: wij zijn nu al fan van het recept van Olivia’s Cuisine. Dit gerecht is voor 6 personen.

 

Doe de ingrediënten voor de marinade bij elkaar in een kom en roer goed door.

 

Snijd de kip in kleine blokjes en doe daarna in de marinade. Schep goed om zodat alle kip bedekt is. Laat voor tenminste 30 minuten marineren.

 

Snijd in de tussentijd beide paprika’s in kleine blokjes en snijd de uien grof. Plet de teentjes knoflook onder je mes en snijd in kleine stukjes.

 

Verhit je lege wok tot hij heet is, doe daarna de kip in de wok en bak tot de kip goudbruin is. Je hoeft geen olie in de wok te doen, de marinade bevat sesamolie. Haal de kip vervolgens uit de wok.

 

Voeg naar wens olie toe en doe de uien, knoflook en paprika’s in de wok. Wok tot de groente een beetje kleur krijgt en de uien bruin beginnen te worden.

 

Doe de kip terug in de pan en wok alles nog even voor een minuut of twee.

 

Maak de saus door de sojasaus, suiker, maïzena en rijstwijn in een mengkom te doen. Roer goed door en doe het water er langzaam bij in. Blijf roeren zodat de maïzena en suiker oplossen.

 

Doe de saus bij de ingrediënten in de wok. Roer goed door tot alles is bedekt en laat ongeveer 5 minuten pruttelen tot de saus wat is ingedikt.

 

Rooster de pinda’s in een droge koekenpan en roer vervolgens door de kip en groenten heen.

 

Serveer bij voorkeur met zilvervliesrijst.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties