Gezond cake recept: gember-chocoladecake
INGREDIËNTEN
-
Speltmeel 100 gram
-
Dadels 125 gram, zonder pit en in stukjes
-
Gemberpoeder 2 theelepels
-
Amandelmeel 100 gram
-
Cacaopoeder 50 gram
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Nootmuskaat 1/2 theelepel (poeder)
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Eieren 5 stuks
-
Margarine 3 eetlepels
Als er iéts is waar je blij van wordt op koude winterdagen, dan is het wel van cake. Liefst ook nog een beetje een gezonde variant, natuurlijk. Jessica postte twee weken geleden precies zo’n recept op haar blog Eat Run Love: een gember-chocoladecake, gemaakt met speltmeel, amandelmeel en dadels. Gaat dat maken!
Met dit recept maak je één cake, goed voor ongeveer 10 plakken.
Bereidingswijze gember-chocoladecake
Zet de oven vast aan op 180 graden Celsius.
Maak het beslag heel makkelijk in een keukenmachine, blender of met een staafmixer: doe de dadels, cacao, kruiden en gesmolten kokosolie in de kom of machine. Pulseer en meng kort tot het een homogene massa is. Voeg de eieren toe. Pulseer en/of meng opnieuw tot de boel gemengd is. Tot slot voeg je het amandelmeel en speltmeel toe. Meng opnieuw tot je een glad beslag krijg.
Giet je beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 30 minuten gaar in de oven. Hij is klaar als een satéprikker die je in het midden steekt, er schoon en droog weer uitkomt.
Tip: verwarm kokosolie kort in de magnetron of doe een klein beetje in een steelpannetje om het te laten smelten!
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
INGREDIËNTEN
-
Speltmeel 100 gram
-
Dadels 125 gram, zonder pit en in stukjes
-
Gemberpoeder 2 theelepels
-
Amandelmeel 100 gram
-
Cacaopoeder 50 gram
-
Kaneelpoeder 1 theelepel
-
Nootmuskaat 1/2 theelepel (poeder)
-
Bakpoeder 1 theelepel
-
Eieren 5 stuks
-
Margarine 3 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
Ik vind het recept niet van de gemberschocoladecake