logo
RECEPT

Gezond cake recept: gember-chocoladecake

291015165816cakeimage.png
INGREDIËNTEN

Als er iéts is waar je blij van wordt op koude winterdagen, dan is het wel van cake. Liefst ook nog een beetje een gezonde variant, natuurlijk. Jessica postte twee weken geleden precies zo’n recept op haar blog Eat Run Love: een gember-chocoladecake, gemaakt met speltmeel, amandelmeel en dadels. Gaat dat maken!

Met dit recept maak je één cake, goed voor ongeveer 10 plakken.

gezond cake recept: gember-chocolade cake

Bereidingswijze gember-chocoladecake

Zet de oven vast aan op 180 graden Celsius.

Maak het beslag heel makkelijk in een keukenmachine, blender of met een staafmixer: doe de dadels, cacao, kruiden en gesmolten kokosolie in de kom of machine. Pulseer en meng kort tot het een homogene massa is. Voeg de eieren toe. Pulseer en/of meng opnieuw tot de boel gemengd is. Tot slot voeg je het amandelmeel en speltmeel toe. Meng opnieuw tot je een glad beslag krijg.

Giet je beslag in een ingevette cakevorm en bak de cake in 30 minuten gaar in de oven. Hij is klaar als een satéprikker die je in het midden steekt, er schoon en droog weer uitkomt.

Tip: verwarm kokosolie kort in de magnetron of doe een klein beetje in een steelpannetje om het te laten smelten!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Paula says: 27th okt 22 4:00 pm

    Ik vind het recept niet van de gemberschocoladecake