logo
RECEPT

Gezond ontbijt: Appeltaart havermout

081115154502appeltaarthavermoutimage.jpg
INGREDI√čNTEN

Taart als ontbijt. Maar dan natuurlijk op een manier waarop je het met een gerust hart elke dag zou kunnen eten. U roept, ik draai!

 

Let op: havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Verwarm de amandelmelk in een steelpan tot het bijna aan de kook is. Roer de havermout en geraspte appel erdoor en laat een minuutje pruttelen. Een minuut verwarmen in de magnetron (900 Watt) ka nook prima.  

 

Voeg het kaneelpoeder en vanilleextract toe en laat de havermout een paar minuten staan. 

 

Doe de havermout in een kommetje en garneer met de geschaafde amandelen en eventueel nog wat partjes appel.

 

Eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties