logo
080115171933banaanijsjesimagedef.jpg
INGREDIËNTEN

IJsjes maken zonder ijsmachine? Dat is zo gepiept, met deze banaanijsjes. Gebruik het liefst zo puur mogelijke chocola: daar zit minder suiker en vet in en relatief veel cacao met al diens gezonde eigenschappen. Ze zijn trouwens ook erg lekker zonder ze in te vriezen: laat de chocolade in dat geval even een half uurtje stollen in de koelkast, en eet ze direct. Smullen!

Pel de bananen en snijd ze horizontaal doormidden. Steek een houten stokje (bijvoorbeeld zo’n ijsstokje) in het hart van de banaan, of gebruik een satéprikker of eetstokje. Dit wordt straks het ’stokje’ van je ijsje.

 

Smelt de chocolade au bain marie, of zet de chocola een minuut of twee in een kommetje in de magnetron. 

 

Schep de gesmolten chocola over de bananen, die je vervolgens laat uitharden op een bord dat je bedekt met een vel vetvrij bakpapier. Strooi de noten en superfoods eroverheen en druk licht aan. Zoals je ziet ging ik niet alleen voor walnoten en gojibessen, maar gooide ik ook lekker wat cashewnoten en moerbeien in de mix.

 

Zet de bananen in de vriezer of in de koelkast, voor minimaal een uur. Eet smakelijk!

 

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties