logo
RECEPT

Gezonde glutenvrije & lactosevrije chocoladetaart

101214165226R179image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de taart
Voor de frosting

Chocolade, je zwakste punt. We weten het. Het is zó lekker, maar het kan zo slecht zijn. Gelukkig is hele pure chocolade, waar weinig suiker aan is toegevoegd, helemaal niet zo slecht. En daar kun je toevallig ook een hele lekker gezonde chocoladetaart van maken. Teresa van The Healthy Chef vond een recept uit waarin alleen cacaopoeder en pure chocolade wordt gebruikt. Ja, echt!

Met dit recept maak je 6 tot 8 personen blij. Tip: je kunt de 65 gram kokosmeel ook vervangen door 200 gram amandelmeel. Kokosmeel neemt heel veel vocht op; de verhoudingen lijken misschien gek, maar het klopt echt!

Choco taart

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden Celsius.

Doe de droge ingrediënten (cacaopoeder, kokosmeel, bakpoeder, kaneelpoeder en zout) samen in een kom. Het lijkt weinig, maar het zijn de goede hoeveelheden!

Voeg de natte ingrediënten (eieren, honing, vanille en kokosolie) hier aan toe.

Mix dit tot een glad beslag.

Lepel het beslag in een (ingevette) taartvorm met een diameter van ongeveer 15-20 centimeter.

Bak de taart circa 40 minuten gaar in de oven op 160 graden Celsius.

Laat de taart afkoelen.

Smelt de chocolade voor frosting au bain marie, of verwarm het kort in de magnetron.

Meng de gesmolten chocola met de kokosmelk en laat afkoelen, waardoor het stijver wordt. Bedek de afgekoelde taart ermee.

 

Variatietips voor de frosting:
– Je kunt ook Griekse yoghurt gemengd met honing als frosting gebruiken.

– Meng 2 avocado’s met 30 gram cacaopoeder, 85 milliliter honing, een snufje zout en 1 theelepel vanillepasta in de blender met een beetje water voor een chocolade ganache.

 

Jij weet zeker al wat je als dessert voor het kerstdiner maakt?

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Linda zegt: 17th dec 14 2:11 pm

    Hee,
    Ik zou deze taart graag willen maken voor kerst.
    Er staat alleen niet bij hoeveel kaneelpoeder en bakpoeder bij dit recept nodig is.
    Groetjes!!

    • Claartje zegt: 17th dec 14 2:11 pm

      Hoi Linda, dat was inderdaad weggevallen bij de verhuizing naar de nieuwe Foodness website. Ik heb het opnieuw toegevoegd. Succes met het maken van de taart – en alvast Merry Christmas! :)

  • Marit Yvette Veendorp zegt: 17th dec 14 2:11 pm

    Hoi,

    Ik vroeg me af moet er echt 1,5 eetlepel bakpoeder in? Het leek me zo veel…
    Ik hoor het graag!

    Groetjes, Marit

    • Marit Yvette Veendorp zegt: 17th dec 14 2:11 pm

      Ik denk echt dat het 1,5 theelepel bakpoeder moet zijn, heb hem namelijk gemaakt met 1,5 eetlepel bakpoeder zoals in het recept staat, maar hij is echt heel erg vies…

      • Claartje zegt: 17th dec 14 2:11 pm

        Hoi Marit,
        Oh boy, dat is niet de bedoeling! Die 1,5 theelepel bakpoeder klopt wel; omdat kokosmeel vrij veel vocht op neemt lijkt het in verhouding veel, maar dat is nodig. Wanneer je een andere meelsoort dat kokosmeel gebruikt moet je de hoeveelheid ongeveer keer 3 doen. Maak je de taart dus bijvoorbeeld met tarwebloem of speltmeel, dan moet je daar 180 – 200 gram van gebruiken. Is het daar misschien mis gegaan?
        Ik help je graag verder, want ik vind het heel vervelend als mijn recepten mislukken!
        – Claartje

  • Myrthe Greuter zegt: 17th dec 14 2:11 pm

    Hoi! Ziet er goed uit de taart! Ik wil m morgen maken alleen zie ik bij de ingredienten 65 gr kokosmeel staan en later bij de uitleg 35 gr (of 200 gr amandelmeel). Hoeveel gr kokosmeel moet ik nu gebruiken? Gr. Myrthe

    • Claartje zegt: 17th dec 14 2:11 pm

      Hoi Myrthe, goeie opmerking! Het is 65 gram, zoals het in de ingrediënten staat. Ik heb het ook in de tekst aangepast. Thanks – en succes met bakken :)
      – Claartje

  • Chelynna zegt: 17th dec 14 2:11 pm

    Heyy,

    Ik ben bereid om de taart morgen te gaan maken hoeveel bakpoeder moet je gebruiken als je amandelmeel gebruikt??

    ik hoor snel van je
    Gr Chelynna

    • Claartje zegt: 17th dec 14 2:11 pm

      Ha Chelynna, je kunt het kokosmeel vervangen door 200 gram amandelmeel, dan heb je ongeveer 1,5 eetlepel bakpoeder nodig, oftewel 1,5 zakje van 7 gram! Succes :) – Claartje