logo
RECEPT

Gezonde granenbowl: gekookte gerst en rogge met kruidige courgette en geitenkaas

Gezonde granenbowl: gekookte gerst en rogge met kruidige courgette en geitenkaas
INGREDIËNTEN

Voor dit recept gebruikte ik zelf een granenmengsel met o.a. rogge, tarwe en gerst, waar ik alleen heet water hoefde toe te voegen – net als couscous eigenlijk. Je kunt ook andere graansoorten proberen, dat is net zo lekker. Doe eens gek en probeer freekeh of quinoa, of ga voor gerst en rogge, zoals ik deed. Granen kun je gewoon gaar koken volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een pannetje met heet water. Tip: gebruik in plaats van water bouillon om in te koken, dat geeft meer smaak.

Gezonde granenbowl: gekookte gerst en rogge met kruidige courgette en geitenkaas

Bereidingswijze granenbowl

(Hoofdgerecht voor 2 personen)

Kook de gerst en rogge gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Hiervoor kun je ook heel goed eenzelfde hoeveelheid couscous of quinoa gebruiken! Tip: voor extra veel smaak kook je de granen in bouillon. Breng op smaak met een snuf peper.

Kruid de courgette door de plakjes in een plastic zak te doen, daar de olijfolie bij te gieten en de kruiden aan toe te voegen. Houd de zak goed dicht en hussel alles door elkaar tot elk plakje met kruiden bedekt is.

Rooster de courgette 15 minuten in een hete oven op 200 graden Celsius, of grill ze 3 minuten per kant in een grillpan.

Verdeel de gekookte granen over twee borden en schik de plakjes courgette erop.

Verdeel de geitenkaas over de twee borden.

Garneer eventueel met wat verse basilicum en een drupje honing.

Eet smakelijk!

Gezonde granenbowl: gekookte gerst en rogge met kruidige courgette en geitenkaas

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties