logo
010715110239R254Image.jpg
INGREDIËNTEN

Kip, het meest veelzijdige stukje… . We hebben overheerlijke kipfilet met Parmezaanse kaas en verse tomatensaus van cherrytomaten. Ben je nieuwsgierig? Dit recept van Feed Me Phoebe is genoeg voor een bijgerecht voor 4 personen. 

Verwarm de oven voor op 230 graden Celsius.

 

Bekleed een bakplaat met bakpapier en besprenkel met een klein laagje olie. Verdeel de olijfolie met je vinger of een kwastje.

 

Doe de amandelen en Parmezaanse kaas in een diep bord en meng goed door. Doe de geklopte eieren in een ander diep bord en zet dichtbij elkaar.

 

Breng je kipfilet op smaak met zout en peper, haal door het ei en daarna door het amandelmengsel. Zorg ervoor dat beide kanten goed bedekt zijn met de kruimels en druk ze even goed in de kipfilet. Schud het overtollige er even af en leg op de bakplaat. Doe dit met alle kipfilets.

 

Bak de kip ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de paneer bruin begint te worden. Draai de kip voorzichtig om en bak nog ongeveer 5 minuten.

 

In de tussentijd verhit je 2 eetlepels olijfolie in een grote sauspan. Bak de knoflook met de chilivlokken tot ze goudbruin worden. Doe de cherrytomaatjes erbij met 1 theelepel zout.

 

Bak op middelhoog vuur en roer regelmatig door. Zodra de tomaatjes zacht zijn, na ongeveer 15 minuten sla je ze met de achterkant van je lepel of spatel. Zorg ervoor dat zoveel mogelijk sap uit de tomaten komt. Helemaal pletten is ook niet de bedoeling, maar je snapt het. Roer de helft van de basilicum erdoor.

 

Haal de kipfilet uit de oven en verdeel de mozzarella erover en daarna de tomatensaus. Zet nog ongeveer 5 minuten in de oven zodat de mozzarella is gesmolten.

 

Serveer met de rest van de basilicum en eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties