logo
RECEPT

Gezonde kickstart: Homemade energierepen

170914111606NoorImage.jpg
INGREDIËNTEN

Op sommige dagen heb je gewoon een stevig ontbijt nodig. Maar lang niet altijd kun je hier even goed voor gaan zitten. Deze ontbijtrepen geven je energie voor de hele ochtend en zijn ook prima tussendoor te eten. Let op: havervlokken bevatten op zichzelf geen gluten, maar worden vaak verwerkt in een omgeving waar ook andere (glutenbevattende) granen worden verwerkt. Als je coeliakie hebt, gebruik dan gecertificeerde glutenvrije havervlokken. Glutenvrije producten herken je aan het "glutenvrij" logo op de verpakking. Oh ja, je kunt voor dit recept heel goed zelf de noten- en zadenmix samenstellen. Gebruik bijvoorbeeld deze combinatie ter inspiratie, of maak zelf een mengsel van bijvoorbeeld lijnzaad, chiazaad, walnoten, pompoenpitten en sesamzaad.

Het recept van deze gezonde kickstart is van topsporter Noor, die op haar blog Noortje Randag vooral schrijft over haar twee grootste interesses: voeding en sport. Ze speelt hockey op hoog niveau, namelijk voor het nationale team van Brazilië. Ze hoop met haar elftal in 2016 op de Olympische Spelen in Rio te staan, en kan daarom voeding en sport niet los van elkaar zien. Noor staat regelmatig in de keuken om nieuwe recepten uit te proberen. Deze recepten deelt ze – gelukkig voor ons – met iedereen!

 

Met de hoeveelheden in dit recept maak je 3-4 porties.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Hak de haver, noten, zaden, dadels, citroenschil en kaneel in een blender of hakmachine tot een grove substantie.

Verwarm de honing in een pannetje tot deze heel vloeibaar is doe dan de olie en het water erbij.

Roer deze door en voeg je havermengsel toe. Roer weer heel goed door, totdat je een kleverige massa krijgt.

Bekleed een klein bakblik of een kleine ovenschaal met bakpapier en verdeel je mueslimassa erover.

Smeer goed uit, zodat het overal even dik is. Ga voor ongeveer een centimeter dikte.

Bak ongeveer 25 tot 30 minuten in de oven totdat het mooi bruin is, maar niet donkerbruin. Het mag nog een klein beetje zacht zijn, het wordt vanzelf hard tijdens het afkoelen.

Haal uit de oven en maak inkepingen met je mes waar je de plak straks wilt breken.

Laat de plak helemaal goed afkoelen en breek/snijd dan in repen.

 

Eet smakelijk!

 

Noortje randang, recept, kickstart, energiereep, gezond, ontbijt

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties