logo
230415095739R222Image.jpg
INGREDIËNTEN

Af en toe hebben wij ook momenten waarop we snakken naar een lekkere snack. Hoewel we proberen onze snacks zo gezond mogelijk te houden, gaan wij ons soms ook te buiten aan ongezonde rotzooi, maar vandaag gelukkig niet! Vandaag bakken we namelijk een gezonde cake. Deze cake van Hungry for Healthy Food mag je als tussendoortje eten, elke dag weer – als je maar niet de hele cake in één keer opeet. Oh ja, hij doet het overigens ook erg goed in een duet met deze overheerlijke gezonde chocoladepasta. Just saying.

Het vanillepoeder dat bij de ingrediënten staat, kun je hier kopen.

Gezonde snack: Bananen-noten cake

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Vermaal je havermout tot het een meel-achtige structuur krijgt. Dit kun je doen met een keukenmachine, blender of staafmixer.

Doe daar de eieren en 2 bananen bij. Pulseer/pureer/prak tot het goed gemengd is en doe dan de 2 andere bananen erbij, samen met het kaneel, lijnzaad en vanillepoeder. Pulseer/pureer/prak tot je een mooi, glad mengsel hebt.

Roer het gedroogde fruit en de geraspte wortel erdoor.

Vet een bakblik voor cake in met kokosolie, of gebruik een ordinaire bakspray zodat de cake niet blijft plakken. Giet je beslag in de bakvorm en versier met de pecannoten. Je kunt ze ook verkruimelen, of zowel verkruimelde als hele noten gebruiken.

Bak de cake ongeveer 30-35 minuten in de oven op 180 graden en laat buiten het bakblik afkoelen.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties