logo
070314090710mugcakeimage.jpg
INGREDIËNTEN

Het handige aan deze mug cake is ten eerste dat je er geen bakvormen voor nodig hebt, maar alleen een (thee)kop. Daarnaast is het een perfecte eenpersoonsportie, zodat je niet meteen een hele taart hebt staan die je vervolgens de hele dag aanstaart en roept: ’Eet mij, eet mij!’

 

Probeer ook eens de havermout mug cake!

 

Je kunt voor deze mug cake gewone bloem gebruiken, maar omdat dat geraffineerd is zijn eigenlijk alle nuttige voedingsstoffen eruit gefilterd. Ik gebruik het liefst amandelmeel voor mijn mug cakes (dat gewoon bestaat uit heel fijn gemalen amandelen) maar je kunt het ook maken met bijvoorbeeld speltmeel of boekweitmeel. 

 

Tip: Amandelmeel kun je gewoon in de Foodness shop bestellen!

Meng eerst de droge ingrediënten: het cacaopoeder, (amandel)meel, bakpoeder, stevia (als je geen ahornsiroop gebruikt) en voeg ook een snufje zout toe. Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe (ahornsiroop als je geen stevia gebruikt, amandelmelk, kokosolie). Het moet ongeveer de consistentie van een half gesmolten chocolade-ijs hebben.

 

Vet een gemiddelde mok in met een klein beetje kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in de magnetron en verwarm 45-60 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.

 

*Tip: Mocht je om wat voor reden dan ook liever geen magnetron willen gebruiken, dan kun je het cakeje ook 10-15 minuten in een op 200 graden Celcius verwarmde oven zetten!

 

Eet direct! Als je wilt kun je hem zo uit je kopje oplepelen, maar als je je ingevette kopje omdraait kiepert de mug cake er zo uit.

 

 

Smaakt deze chocolade mug cake naar meer? Probeer ook eens een variant met banaan en pindakaas!

 

Variant met banaan en pindakaas (1 portie):

Ingrediënten

– 3 eetlepels amandelmeel

– mespunt bakpoeder

– 2 eetlepels ahornsiroop (xyilotol of stevia kan ook)

– 3 eetlepels amandelmelk

– 1/2 banaan

– 1 eetlepel pindakaas

– snufje zout

 

Bereidingswijze

Prak de banaan tot moes.

 

Meng eerst de droge ingrediënten: het (amandel)meel, bakpoeder, zout, stevia (als je geen ahornsiroop gebruikt). Voeg vervolgens de vloeibare ingrediënten toe (ahornsiroop, amandelmelk, kokosolie, banaan, pindakaas).

 

Vet een gemiddelde mok in met een klein beetje kokosolie en giet het mengsel erin. Zet in de magnetron en verwarm 35-45 seconden, afhankelijk van de sterkte van je magnetron.

 

Eet direct!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties