INGREDIËNTEN
-
Ontbijtkoek 1 stuks
Voor de gin-tonicsiroop
-
Gin 75 milliliter
-
Tonic 75 milliliter
-
Jeneverbes 10 stuks
-
Poedersuiker 75 gram
Voor de icing / het glazuur
-
Poedersuiker 150 gram
-
Gin 3 eetlepels
Een gin-tonicTAART maken, dat stond al een poosje op mijn to do lijst. Ik moet toegeven dat ik tijdens het maken van deze taart weer eens mijn luie zelf was, dus ik heb gesmokkeld: in plaats van een zelfgebakken cake te gebruiken, ging ik voor een ontbijtkoek. Ach ja, dat heb je soms. Ik was van plan zelf een bananenbrood te bakken en dat te gebruiken als basis (volgens dit recept), maar toen kwam ik dus een ontbijtkoek tegen in de voorraadkast. Weg goede voornemens.
Dus, stap 1: Bak een cake en/of pak een ontbijtkoek.
Vervolgens ga je die cake of koek verder op smaak brengen met een zelfgemaakte gin-tonicsiroop, om ‘m tot slot te versieren met een gin icing. Het lekkerste glazuur dat je ooit proefde – geloof me. Bekijk de video om te zien hoe het moet!
Tip: Mijn eerste gin-tonictaart had ik iets te enthousiast doorweekt met gin-tonicsiroop, waardoor die een beetje uit elkaar viel. Nummer twee (die je op de foto’s ziet) heb ik maar met 2/3e van de gin-tonicsiroop begoten, dat werkte in mijn geval beter!
Bereidingswijze gin-tonictaart
Maak de siroop. Verhit alle ingrediënten voor de siroop in een steelpannetje en zet aan op een laag vuur. Let op: kneus de jeneverbessen eerst door ze even te pletten met iets zwaars, anders komen de aroma’s niet goed vrij.
Roer in het steelpannetje tot de suiker is opgelost.
Laat nog 10 minuutjes pruttelen en haal het pannetje dan van het vuur. Vis de jeneverbessen eruit.
Prik met een satéprikker een heleboel gaten in de cake – hoe meer, hoe beter! Giet de siroop over de warme cake en laat het een paar minuten intrekken. Laat de cake daarna volledig afkoelen.
Maak het glazuur door poedersuiker te mengen met de gin. Bestrijk de taart er vervolgens mee.
Nog een tip: Versier de gin-tonictaart met flinterdun gesneden plakjes limoen en wat limoenrasp. Hmmm!
INGREDIËNTEN
-
Ontbijtkoek 1 stuks
Voor de gin-tonicsiroop
-
Gin 75 milliliter
-
Tonic 75 milliliter
-
Jeneverbes 10 stuks
-
Poedersuiker 75 gram
Voor de icing / het glazuur
-
Poedersuiker 150 gram
-
Gin 3 eetlepels
Volg me ook op Instagram!
Daar deel ik nog veel meer recepten, foodie tips, nieuwe hotspots & gekkigheid uit mijn dagelijkse leven. Zie ik je daar?
x Claartje
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN
Inloggen Via Social
Inloggen met wachtwoord
Nog geen reacties