logo
RECEPT

Glutenvrije hartige taart met kip, prei, rozijnen en mango

070214134720taartimage.jpg
INGREDIËNTEN

Om deze hartige taart glutenvrij te maken moet je glutenvrij bladerdeeg gebruiken. Op Instagram kreeg ik laatst een vraag over glutenvrij bladerdeeg en waar je dat precies kunt kopen. Het aanbod verschilt per supermarkt, bij de meeste Jumbo en Coop winkels is bladerdeeg van DS te krijgen (er staat Millefoglie op de verpakking). Als ze het niet op voorraad hebben willen vriendelijke winkelmedewerkers het ook vaak voor je bestellen. Het is een dikke plak, dus die moet je ff uitrollen, maar dan is het heel handig voor een quiche! 

Wanneer ik zelf glutenvrij bladerdeeg nodig heb bestel ik het meestal op AH.nl, daar kun je voor €4,25 bladerdeeg van Schär kopen.

Verwarm de oven voor op 220 graden Celcius. Laat het bladerdeeg ontdooien en laat intussen de rozijnen wellen in een kopje warm water.

 

Was de preien en snijd ze in halve ringetjes. Schil de mango en snijd hem in plakken. Bewaar een aantal mooie plakken voor de bovenkant van de taart, en snijd de rest in kleinere stukjes.

 

Snijd de kip in stukjes en bak ze in een scheut olijfolie aan in een koekenpan. Voeg kerrie en paprikapoeder toe. Voeg na 5 minuten bakken de stukjes prei toe, en bak tot de kip gaar is. 

 

Doe het kip-preimengsel in een kom en roer de sojayoghurt erdoor, evenals de drie eieren. Voeg ook de rozijnen en stukjes mango toe, behalve de plakken die je bewaart voor de bovenkant van de taart.

 

Bekleed een springvorm met het bladerdeeg. Strooi eventueel wat broodkruim of paneermeel op de bodem (let op: dat is meestal niet glutenvrij!) om een al te soppige bodem te voorkomen. Stort de vulling in de vorm en schik de plakjes achtergehouden mango bovenop.

 

Bak de taart 40 minuten in de oven. Hij is klaar als de korst goudbruin is verkleurd.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties