logo
RECEPT

Glutenvrije kippensoep met quinoa

301214121744R186image.jpg
INGREDIËNTEN

Wanneer je thuiskomt terwijl het buiten koud/grijs/vervelend/stom is, dan is niets lekkerder dan een hete kom soep. Dan kun je even lekker bijkomen op de bank terwijl je jezelf, je handen en je humeur weer aan het opwarmen bent. Sharon heeft een heerlijk recept voor een goed gevulde kippensoep met quinoa. Wist je dat soep ook een goed medicijn is als je grieperig of misselijk bent? Maar het is natuurlijk ook gewoon lekker als je je topfit voelt.

Zet een grote pan op het vuur en verhit op middelhoog vuur de boter en olijfolie.

 

Voeg, als de boter is gesmolten, de ui, wortels en selderij en breng dit op smaak met zout en peper. Laat het 10 minuten bakken en roer dan de knoflook en gedroogde tijm er doorheen.

 

Voeg nu de bouillon en de kipfilet toe en laat dit koken. Laat dit op middelhoog vuur sudderen.

 

Haal de kipfilet uit de soep en haal trek er slierten van met mes en vork. Voeg de kip weer toe aan de soep.

 

Voeg nu de gewassen quinoa en peterselie aan de soep toe en kook dit 10 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties