logo
301014170111groenteschotelimage.jpg
INGREDIËNTEN

Ovenschotels zijn makkelijk en snel in elkaar geknutseld; elke keukenkluns kan het wel maken. De schaal vullen, de oven in en wachten maar. Deze vegetarische ovenschotel van Three Girls One Kitchen zit vol met groente, waaronder veel tomaten. Met dit recept haal je ruim die 200 gram groente op een dag! Met 

Pers de teentjes knoflook en snijd de uien en courgette in stukjes.

 

Verhit wat olie in een grote pan of wok en fruit de ui met de knoflook en courgette. Bak dit tot de courgetteblokjes bruin kleuren.

 

Snijd ondertussen de paprika en de verse tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe in aan de groente in de pan. Bak dit mengsel 5 minuten.

 

Hak de peterselie en doe ook dit, samen met de gepelde tomaten, in de pan.

 

Voeg de oregano toe en laat alles circa 15 minuten op laag vuur pruttelen.

 

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Snijd de feta in ongeveer 8 dunne plakken en schep het groentemengsel in een ingevette ovenschaal. Leg de plakken feta hier bovenop. Let op: dit lukt alleen als je een groot blok feta gebruikt. Als je kleine blokjes feta hebt kun je die gewoon over het groentemengsel scheppen.

 

Druppel een beetje olijfolie over de feta en bestrooi het geheeld met amandelschaafsel.

 

Bak de schotel ongeveer 25 minuten totdat de feta begint te kleuren.

 

Garneer eventueel met wat peterselie.

 

Eetsmakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties