logo
211014112756R160Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de korst
Voor de vulling

Krijg je bij je puberkinderen of huisgenoten geen hartigheid naar binnen? Probeer deze muffins dan eens. Deze hartige muffins zijn zelfs voor (grote) kinderen een feestje. Enne, als je een beetje rebels bent kun je ook zelf lekker variëren: voeg eens blokjes feta toe, of een paar gram edelgistvlokken. Wat edelgistvlokken precies is (een soort veganistische kaas!) lees je hier. Dit recept van Jesse Lane Wellness laat bovendien zien dat taartjes en muffins niet altijd vol met suiker hoeven te zitten.

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. Zet je muffinvormpjes (van siliconen of papier) in een bakblik dat speciaal voor muffins is, of zet de vormpjes gewoon op een bakplaat.

 

Doe de ingrediënten voor de korst in een mengkom en kneed het deeg. Het deeg moet kruimelig zijn, maar plakkerig genoeg om een bal van te vormen. Je kunt een beetje extra kokosolie toevoegen als de bal iets smeuïger moet zijn.

 

Druk in elke muffinvorm een beetje deeg aan de onderkant en de zijkanten tot ongeveer halverwege de vorm. De korst moet ongeveer een ½ centimeter dik zijn.

 

Prik met een vork gaatjes in de korst en bak 10-15 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

 

Bak ondertussen de uien in een koekenpan voor ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

 

Zet het vuur uit en roer de zongedroogde tomaatjes, spinazie en olijven erdoor. Zet opzij.

 

Klop de eieren in een mengkom en doe daar de edelgistvlokken en bouillon bij. Voeg naar smaak peper toe. Klop totdat het schuimig is.

 

Zodra de korst goudbruin is, haal je de muffinvormpjes uit de oven. Verdeel de tomaatjes, ui en olijven over de bodem. Tot slot verdeel je het eimengsel erover en maak je de bovenkant glad met de achterkant van een lepel.

 

Zet de muffins terug in de oven en bak tot de eieren gaar zijn, dit is 20-40 minuten.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties