logo
RECEPT

Hartige lolly’s: champignons in bladerdeeg op een stokje

210615204407lollyimage.jpg
INGREDIËNTEN
Om te bestrijken

Lolly’s die nu eens niet voor zoetekauwen zijn, maar juist voor mensen die van hartig houden. Ik moet eerlijk zeggen dat het stokje er vooral bij zit voor de show, want je kunt deze lolly’s er niet echt aan beetpakken. De bladerdeegpaddenstoel is toch een beetje topzwaar en ging bij mij dan vrij droevig van zijn stokje (pun intended). Mocht iemand een trucje weten om hier volledig functionerende lolly’s van te maken, dan houd ik me aanbevolen!

 

Met dit recept maak je vier lolly's.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius. Haal de bladerdeegplakjes uit de vriezer en laat ze ontdooien.

 

Roer de geitenkaas los met de tijm, en in reepjes gesneden basilicum zongedroogde tomaat.

 

Hol de champignons uit door het steeltje eruit te snijden. Vul ze met een lepel met het geitenkaasmengsel. Druk het voorzichtig aan met de achterkant van de lepel.

 

Snijd een bladerdeegplakje diagonaal doormidden, zodat je twee driehoeken krijgt. Herhaal bij het andere plakje.

 

Maak een hoopje van 1/4 van het geitenkaasmengsel in het midden van elke driehoek, waarna je de punten naar elkaar toe vouwt. Ik vond het leuk om niet iets van het geitenkaasmengsel te laten zien, maar je kunt ze ook volledig dichtvouwen om het meer op een lolly te laten lijken. 

 

Duw een stokje (ik gebruikte een doormidden geknipt rietje als stokje) in elke lolly.

 

Bestrijk het bladerdeeg met het los geklopte ei. Zelf gebruik ik hiervoor het liefst een kwastje van siliconen.

 

Bak de lolly’s 20 minuten in de oven op 200 graden Celsius.

 

Laat even afkoelen en serveer eventueel met chilisaus.

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties
INGREDIËNTEN
Om te bestrijken