logo
RECEPT

Hartige muffins met korst van quinoa

040515084733R227Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de korst
Voor de vulling

Hebben jouw kinderen altijd moeite met het eten van groente? Dan verstop je ze toch gewoon! We hebben vandaag een nieuw recept voor hartige muffins voor je. Dit keer maken we ze met een knapperige korst van quinoa. Schrik niet van het aantal eieren die we verwerken, die zijn ook weer goed voor je eiwitinname en zo.

 

Dit recept van The Indie Broccoli kun je op verschillende momenten van de dag eten: als heerlijke groenteportie bij het avondmaal, maar ook als tussendoortje tegen de lekkere trek. Wij gaan bakken, dáág!

 

P.S. Wij gebruikten een bakvorm waar je muffins mee kunt maken. Als je deze niet in huis hebt, kun je deze heel gemakkelijk bestellen. Heb je wel mooie siliconen muffinvormpjes? Dan gebruik je die toch gewoon!

Voor de korst

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius en vet je bakblik alvast in.

 

Spoel de quinoa af en kook zoals de aanwijzingen op de verpakking.

 

Laat de quinoa afkoelen en doe het samen met het meel in een mengkom. Klop 1 ei en doe erbij, samen met de oregano en zout en peper. Meng alles goed samen en verdeel over de muffinvormen in het bakblik. Druk goed aan.

 

Bak voor 5-8 minuten.

 

 

Voor de vulling

Bak de ui en broccoli in een koekenpan tot ze mooi bruin zijn.

 

Ondertussen klop je de eieren los. Doe dar de melk, nootmuskaat en zout en peper bij.

 

Doe de geroosterde groenten erbij en roer goed door.

 

Schep het mengsel in de gebakken korst en bak voor 8-10 minuten in de oven of totdat de vulling goudbruin is.

 

Serveer eventueel deze zalm erbij en eet smakelijk!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties