logo
Hartige taart met korst van zwarte rijst
INGREDIËNTEN
Voor de bodem
Voor de vulling

Zwarte rijst wordt niet gekleurd met inktvisolie, zoals bij pasta nog wel eens gebeurt, maar is van nature zwart van kleur. Op internet wordt het als ‘superfood’ aangeduid omdat er meer voedingsstoffen (ijzers, antioxidanten) inzitten dan in andere rijstsoorten. Wat ik zelf vooral leuk vind is dat de rijst als ‘verboden rijst’ bekend staat, omdat in het oude China alleen de Keizer zwarte rijst mocht eten – voor het klootjesvolk was de zwarte rijst verboden. Ha, not anymore!

Dit recept kun je natuurlijk ook prima met witte rijst of met zilvervliesrijst maken. Een taart is goed voor 3-4 porties. Ik gebruikte een quichevorm met een doorsnede van 23 centimeter (zie de food deal hieronder). Grill de paprika’s van tevoren: snijd ze in vieren en grill ze 10 minuutjes in een grillpan of 5 minuten in een tosti-ijzer. Of gebruik kant-en-klare gegrilde paprika uit een potje, als je lui bent. Niet verder vertellen, maar dat deed ik. Sssht!

Hartige taart met korst van zwarte rijst

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Kook de zwarte rijst gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Laat iéts langer koken dan op de verpakking staat, omdat je wil dat de rijst iets plakkeriger is dan normaal.

Giet de rijst af en roer de twee eetlepels olijfolie erdoor.

Vet een quicheschaal in met een beetje extra olijfolie.

Bekleed de bodem van de quicheschaal met de rijst. Druk het goed aan met je handen, zodat de rijst een korst vormt.

Bak de korst alvast 15 minuten in de oven op 180 graden Celsius.

Kluts in de tussentijd de eieren los met de in reepjes gesneden gegrilde paprika en de verbrokkelde feta.

Verdeel de vulling over de korst. Verdeel de verse basilicum over de taart en bak nog 35 minuten in de oven op 180 graden.

Laat even afkoelen en serveer. Enjoy!

Hartige taart met korst van zwarte rijst

SPECIAL FOODDEALS
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties