logo
RECEPT

Havermout-rozijnkoekjes zonder bloem

291013203711recept3image.jpg
INGREDIËNTEN

Let op: in dit recept van Chocolate covered Katie wordt havermout gebruikt. Havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt. Het je dus echt een glutenallergie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout. Dit recept is voor ongeveer 10 koekjes.

Veerwarm de oven voor op 180 graden Celcius. 

 

Meng de havermout, bakpoeder, honing, suiker en een snufje zout in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Een staafmixer helpt je ook een heel eind op weg: let wel op dat het beslag niet de hele keuken door spettert. 

 

Voeg de rozijnen toe, evenals de kokosolie en de melk. Roer voorzichtig door het beslag, tot alles goed gemengd is. Maak er 10 platte, ronde koekjes van en leg deze op een vel bakpapier.

 

Bak ongeveer 6 minuten in de oven, tot ze bruin beginnen te kleuren. Eet smakelijk!

 
 
REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties