logo
RECEPT

Havermoutkoekjes met rozijnen – zonder bloem

havermoutkoek met rozijnen
INGREDIËNTEN

Het makkelijkste recept voor havermoutkoekjes OOIT. Nou ja, een van de makkelijkste recepten – er zijn er namelijk nog al veel. Op mijn eigen blog al ruim 10… Want havermoutkoekjes heb je nooit genoeg, nietwaar?

Let op: in dit recept gebruik ik havermout. Havermout is in principe glutenvrij, maar haver wordt vaak verwerkt in fabriek waar ook tarwe verwerkt wordt.

Heb je dus echt een glutenintolerantie, dan kan het zijn dat je ook geen havermout kunt eten. Wel zijn er bij gespecialiseerde winkels glutenvrije havervlokken verkrijgbaar. Als je die fijnmaalt met een staafmixer of keukenmachine heb je glutenvrije havermout.

Dit recept is voor ongeveer 10 havermoutkoekjes met rozijnen.

Ook lekker: dit recept voor havermoutkoekjes met pindakaas en appel!

Het liefst gebruik ik zelf biologische rozijnen voor mijn havermout-rozijnkoekjes, omdat er geen pesticiden en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt in de productie van die rozijnen. O.a. deze bio rozijnen van de Appie zijn erg lekker. Je kunt rozijnen eventueel ook vervangen door stukjes gedroogde dadel, abrikoos of nootjes.

Ingrediënten voor havermoutkoekjes met rozijnen

havermout koekjes met rozijnen

De volgende ingrediënten zijn voor het maken van ongeveer 10 havermoutkoekjes met rozijnen:

  • 150 gram havermout
  • 1/4 theelepel bakpoeder
  • 2 eetlepels honing
  • 1 eetlepel suiker
  • 2 eetlepels rozijnen
  • 1 eetlepel kokosolie (of olijfolie)
  • 1,5 eetlepel sojamelk

Bereidingswijze havermout-rozijnkoekjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.
  2. Meng de havermout, bakpoeder, honing, suiker en een snufje zout in een keukenmachine. Heb je geen keukenmachine? Een staafmixer helpt je ook een heel eind op weg: let wel op dat het beslag niet de hele keuken door spettert.
  3. Voeg de rozijnen toe, evenals de kokosolie en de melk. Roer voorzichtig door het beslag, tot alles goed gemengd is. Maak er 10 platte, ronde koekjes van en leg deze op een vel bakpapier.
  4. Bak ongeveer 6 minuten in de oven, tot ze bruin beginnen te kleuren.

Eet smakelijk!

Tip: Bekijk ook dit recept voor appeltaart havermout!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Cathrien says: 3rd nov 14 11:05 am

    Er mist iets in het recept? Met deze ingrediënten in deze verhouding krijg ik droge kruimels, geen deeg.