logo
RECEPT

‘Healthified’ kruidkoek met dadel, banaan en speltmeel

kruidkoek gezond
INGREDIËNTEN
Voor de kruidkoek

Van die lekkere smeuïge ontbijtkoek, waar je hele dikke plakken van snijdt. En die besmeert met roomboter. Ik HOU ervan! Alleen zit reguliere kruidkoek wel aardig vol met suiker. Dat is niet heel erg, maar als je ‘m zelf bakt kunt je hem nét een tikje gezonder maken. Daarom word ik zo blij van de gezonde versie van de ontbijtkoek die Robin van Threegirlsonekitchen bakte. Door dadels, banaan en fruitstroop te gebruiken is deze ontbijtkoek nog steeds niet suikervrij (natuurlijke suikers zijn immers ook suikers), maar zitten er wel net iets meer vezels en voedingsstoffen in.

Let op: ook van ‘healthified’ baksels kun je dik worden. Schuif dus niet deze hele kruidkoek in één keer naar binnen.

gezonde kruidkoek met speltmeel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

Plaats de dadels en melk in een keukenmachine of blender en pureer ze tot een pasta.

Kneed nu de pasta met de speltmeel, bakpoeder, ei (of een 1/2 geprakte banaan), fruitstroop, nootmuskaat, kaneel, koekkruiden, vanille en een snufje zout. Het deeg is heel plakkerig om dit een beetje tegen te gaan kun je het beste je handen onder koud water houden voor je begint met kneden.

Plaats het deeg in een ingevette en met bakpapier beklede cakevorm.

Bak de kruidkoek 35 minuten in de oven.

En smullen maar!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties