logo
RECEPT

Healthy brownies met een bijzonder ingrediënt

150414152303E56Image.jpg
INGREDIËNTEN

Hmm, gezonde brownies. Het recept is van Ianna van Beginspiration. Er zit een heel bijzonder ingrediënt in… Je verwacht het niet, maar het is een groente: courgette! De brownies zijn bovendien lactosevrij en glutenvrij. Gaat dat proberen!

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

 

Doe de dadels in een bak water en zet ze ongeveer 20 minuten in de week (langer mag ook).

 

Rasp vervolgens de courgette en zet opzij.

 

Meng de dadels, zonnebloemolie en eieren in een blender of keukenmachine.

 

Voeg daar vervolgens het amandelmeel, cacao, bakpoeder en een snuf zeezout aan toe. Pulseer totdat het goed gemengd is.

 

Roer ten slotte de courgette en walnoten erdoor, pulseer een aantal keer met de keukenmachine maar hak de walnoten niet te fijn.

 

Stort het mengsel in een (ingevet) bakblik en zet voor ongeveer 30 minuten in de oven. Laat de brownie daarna ongeveer 10 minuten afkoelen in de oven en haal 'm er daarna uit. Laat verder afkoelen op een rooster.

 

Smelt de chocoladereep ‘Au bain-marie’. Doe een laagje water in een pan en hang daarboven een hittebestendige kom. Zet de pan op het gasfornuis en doe de chocolade in de kom. Laat de stoom dat van het water afkomt de chocolade smelten.

 

Garneer de brownies met de gesmolten chocolade en kokosrasp.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties