logo
RECEPT

Healthy chicken wings: Gekruide kippenvleugels met broccoli

160715063924kipimage.jpg
INGREDIËNTEN
Eventueel

In mijn beleving is de definitie van het begrip ‘comfort food’ dat je jezelf met een bord eten op de bank of in bed kunt opkrullen. Veel mensen denken dat comfort food ook altijd staat voor ongezond eten, of dat het standaard vol vet, suiker of andere niet zo bijster gezonde dingen moet zitten. Kijk, daarom ben ik er dus. Om je receptjes te geven waarmee je comfort food kunt maken dat wél bijster gezond is!

Voor een koolhydraatarmere maaltijd serveer je deze chicken wings met broccoli, maar als je daar niet genoeg aan hebt en voor een ultieme comfort food maaltijd gaat kun je er friet van zoete aardappel bij maken. Omdat alles in de oven gaat kun je de broccoli tegelijk met de zoete aardappel en de kip roosteren, en de aardappel en broccoli kunnen zelfs op dezelfde ovenplaat. Wel zo makkelijk! Dit recept is voor een hoofdgerecht voor twee personen.

Het kruidenmengsel waarmee ik deze kippenvleugels kruidde zat in de FoodWeLove box. Het is een Andalusische kruidenmix, typisch voor de streek Andalusië (je verwacht het niet) in Spanje. Deze kruidenmix bestaat uit anijs, venkel, koriander, komijn, zwarte peper, oregano, pimenton en laurier. Het is absoluut niet erg als je niet al deze kruiden gebruikt; kijk wat je in je keukenkastje hebt staan en maak zelf een kruiden rub van 2 of 3 van de ingrediënten. Als je meer verschillende kruiden je gebruikt krijg je meer lagen de smaak, maar als je dat maar ingewikkeld vindt zou ik gaan voor een selectie. Bijvoorbeeld oregano, zwarte peper en komijn. Voor 4 kippenvleugels heb je in totaal 2 eetlepels kruidenmengsel nodig, dus als je met 3 verschillende kruiden gaat werken heb je van elk iets minder dan een eetlepel nodig.

healthy chicken wings, gekruide kippenvleugels, kip, kruiden, foodness

Voorbereiding (liefst 1 dag van tevoren)

Maak een marinade van de kruiden met de olijfolie. Omdat je kruidenpoeder mengt met olie krijg je een heel dik papje, dat meestal rub genoemd wordt. Als je bedenkt dat to rub in het Engels wrijven betekent is het ineens heel logisch: je wrijft je vlees immers in met het kruidenmengsel.

Wrijf de kippenvleugels in met het kruidenmengsel en laat minstens een uur, maar liever een nacht in de koelkast marineren. Om te voorkomen dat de kip uitdroogt kun je de boel het best bewaren in een afgesloten (Tupperware) bak.

 

Bereiding

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Snijd de broccoli in plakken of roosjes; kies zelf wat je lekkerder en/of mooier vindt. Als je ook friet van zoete aardappel maakt snijd je die nu in plakken, die je vervolgens in dunne frietjes snijdt. Als je ‘m goed schoon boent kun je de schil gewoon laten zitten!

Doe de broccoli (en de zoete aardappel) in een ovenschaal en zorg dat ze niet te dicht op elkaar liggen, dan worden de frietjes niet knapperig. Sprenkel een of twee eetlepels olijfolie over de groenten.

Leg de kippenvleugels in een ovenschaal en zorg dat ze elkaar niet teveel overlappen.

Rooster de kippenvleugels en de groenten in 35 minuten gaar en knapperig in de oven op 200 graden Celsius.

Bestrooi alles met zout en peper.

Serveer met zelfgemaakte mayonaise en piccalilly.

Ennn, geniet van je comfort food!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties