logo
201014161713R158Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de korst
Voor de vulling

Vandaag hebben we een supergezonde quiche op het menu staan. De korst maak je met amandelmeel, die is glutenvrij en lactosevrij! Als je een volledig lactosevrij gerecht wilt hebben, vervang je de melk in de vulling voor lactosevrije melk. Deze quiche van Seven Grams is geschikt als bijgerecht of lunch voor zes personen.

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

 

Doe het amandelmeel, de olijfolie en water in een grote mengkom. Doe daar een klein beetje zout en peper bij en meng goed door.

 

Doe je deeg in je taartvorm en verdeel het met je handen. Bak de korst voor 15-20 minuten totdat hij goudbruin is.

 

Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan. Bak de prei ongeveer 7-10 minuten totdat hij lichtbruin kleurt. Doe in een kom en zet opzij.

 

Maak de pan even snel droog en zet terug op het vuur. Bak de champignons ongeveer 5 minuten tot ze vocht verliezen en kleiner worden. Doe ze daarna bij de prei in de kom.

 

Doe de eieren, melk, dille en rode pepervlokken in een mengkom en roer goed door. Doe vervolgens de champignons en prei erbij en meng goed.

 

Zodra je korst klaar is, giet je het mengsel erover. Zet terug in de oven voor ongeveer 30 minuten of totdat het midden van je quiche gaar is. Laat afkoelen voordat je hem aansnijdt.

 

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties