logo
121114094811sconesheader.jpg
INGREDIËNTEN

Myriam en Frank van Healthy Vega eten deze Sinterklaas heel veel lekkers, maar dan wel graag plantaardig, natuurlijk en zonder geraffineerde suikers. Om te zorgen dat wij dat ook kunnen hebben ze al hun favoriete Sint-recepten verzameld in een e-book, dat vol staat met traditionele recepten zoals pepernoten, banketstaaf en gevulde speculaas maar ook verrassende recepten zoals scones en quinoataart – allemaal met een Sinterklaas touch! De recepten zijn volledig vegetarisch, dus allemaal zonder ei, boter en melk.

Als voorproefje mag Foodness.nl alvast het recept voor deze waanzinnige speculaas scones verklappen. Kom op maar op met dat heerlijk’ avondje! Het e-book Gezonde Sinterklaas Recepten kun je hier bestellen, voor €6,95.

schermafbeelding-2016-11-08-om-18-44-47

Bereidingswijze speculaas scones

Verwarm de oven voor op 170 graden Celsius.

Meng in een kom het speltmeel, bakpoeder, zout en de speculaaskruiden.

Voeg de gesmolten kokosolie, ahornsiroop en vanille-extract toe en meng voorzichtig met een rubberen spatel.

Voeg het hete water toe en meng dit weer met de spatel.

Schep met een lepel rondjes deeg op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Besprenkel de bovenkant van de scones met een beetje kokosolie voor ze de oven in gaan.

Laat de scones in circa 15 minuten lichtbruin vakken met een knapperige buitenkant.

Haal de scones wanneer ze klaar zijn uit de oven en giet ere en klein beetje ahornsiroop overheen.

Laat ze volledig afkoelen.

Serveertip: Lekker met een beetje abrikozenjam of sinaasappel marmelade!

Smullen maar!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties