logo
RECEPT

Healthy snack: brosse appel-kaneel havermoutkoekjes met speltmeel

brosse havermoutkoeken met appel en kaneel
INGREDIËNTEN
Voor de koeken

Middagdipje? De dames van Three Girls One Kitchen bedachten deze heerlijke appel-kaneel havermoutkoekjes, zodat je die candybar of cup à soup kunt laten staan. Extra fijn: er zitten geen toegevoegde suikers in dit recept! Het appel-kaneel koekje is een flashback naar de overheerlijke appeltaart dat je oma vroeger bakte, alleen dan een tikje gezonder én makkelijker te vervoeren naar je werk of school.

PS: voor een volledig veganistisch recept vervang je de honing door bijvoorbeeld stevia of agavesiroop.

appel kaneel havermout koeken

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160 graden.

Snijd de appels in stukjes en bestrooi de appelstukjes met een theelepel kaneel.

Gebruik een aparte kom om de havermout, het speltmeel, het ei, de bakpoeder, de rest van de kaneel, en de honing te mixen. Voeg de rozijnen of krenten als je die erbij wilt als laatste en mix dit met een spatel erdoorheen.

Vorm de koeken en leg ze met voldoende ruimte ertussen op een met bakpapier beklede bakplaat.

Plaats de bakplaat laag in de oven en bak de koeken voor 20 minuten.

De koeken zijn niet al te stevig, maar wel heel erg lekker!

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

  • Rianne Bestebroer zegt: 7th mrt 16 8:00 am

    Wat ziet dit er heerlijk uit en zo simpel om te maken, ga ik ook zeker doen!
    Alleen vroeg ik me af hoevvel koeken kun je met deze hoeveelheid ongeveer maken??

    Groetjes,
    Rianne

    • Claartje zegt: 7th mrt 16 8:00 am

      Hoi Rianne – goeie vraag! Het hangt er natuurlijk een beetje van af hoe groot je de koekjes maakt. Ik maakte ze zelf niet al te groot (te grote koekjes vallen sneller uit elkaar) en dan krijg je ongeveer 10 koekjes. Succeeees :)

      • Jettie Van Der Kooij zegt: 7th mrt 16 8:00 am

        hi! kanje hier ook een cake van maken?

        • Claartje zegt: 7th mrt 16 8:00 am

          Hoi Jettie!
          Oei, dat vind ik een lastige vraag. In principe kan dat, maar ik zou de verhoudingen wel iets aanpassen. Cake is vaak het lekkerst als het luchtig en wat vochtiger is, dus ik zou in ieder geval 2 theelepels bakpoeder (ipv 1/2) en een extra ei toevoegen. Ook zou ik als ik jou was de havermout eerst heel fijn malen met een staafmixer, tot je havermeel krijgt. Dat is qua structuur passender voor een cake, denk ik.
          Misschien ga ik het zelf ook proberen, haha! Succes :)

  • Ingrid zegt: 7th mrt 16 8:00 am

    Ze liggen nu in de oven. Heb de dubbele hoeveelheid gemaakt (met 1 appel), wat griekse yoghurt toegevoegd en granberrymix met noten ipv rozijnen gebruikt. En het ruikt hier lekker in de keuken nu!