logo
RECEPT

Healthy vegan pizza met pesto, courgette en asperges

280515001113wrapimage.jpg
INGREDIËNTEN
Eventueel

Eet deze vegan pizza koud of warm, met of zonder je eigen toevoegingen. Van stukjes kip en 100 soorten kaas (niet zo vegan, natuurlijk) tot extra geroosterde groenten: the sky is the limit! Dit receptje is voor 2 pizza’tjes, wat voor mij een avondmaaltijd is. Als lunch gerecht is één pizza wrap ook voldoende, mits je geen al te grote eter bent.

Je kunt vegan pesto zelf maken door kruiden, olie en noten te vermalen in een keukenmachine (bv: basilicum, walnoten, olijfolie) en op smaak te brengen met citroensap. Een andere optie is om tapenade te gebruiken, dat is heel vaak ook volledig vegan!

pizza, wrap, asperge, cashewnoten, foodness, gezond, slank, claartje, buikspieren, sixpack, courgette

Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

Bekleed een ovenschaal of bakplaat met bakpapier en verdeel de groenten erover.

Verdeel de kokosolie over de groenten door ze met je handen door elkaar te husselen. Bestrooi met zout en peper.

Bak de groenten 15-20 minuten in de oven op 200 graden Celsius, tot ze zacht zijn geworden en licht beginnen te kleuren. Hussel om.

Verwarm de twee volkoren wraps een minuutje in de nog warme oven. Haal eruit en besmeer met de pesto. Schik de groenten op je ‘pizza’ en strooi de cashewnoten erover. Zet indien gewenst nog even terug in de oven, een minuutje of drie.

Eet smakelijk!


Pssst – heb je het Youtube kanaal van Foodness oprichter Claartje al gezien? Subscribe hier (gratissss)!

Wist je dat jij, als Foodness lezer, ook recepten kunt toevoegen aan de database? Klik hier om jouw recept te uploaden, en geef het eeuwige roem!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties