logo
RECEPT

Heerlijke healthy wafels voor een lui weekend

150914121408R140Image.jpg
INGREDIËNTEN
Voor de wafels
Optioneel

In de vakantie hebben we natuurlijk heerlijk uitgebreid gegeten met croissantjes en verse broodjes, maar all good things come to an end, dus ook die eindeloze ochtenden met chocoladebroodjes en pannenkoekjes. Vandaag hebben we even een terugval en doen we lekker rustig aan, met een bordje wafels en de krant. (Oke, betrapt, met de iPad).

Als je de honing vervangt door agavesiroop of ahornsiroop zijn deze wafels nog veganistisch ook! Let op dat je wel een wafelijzer nodig hebt. Met dit recept van Minimalist baker maak je ongeveer 6 wafels. Die mag je allemaal in één keer opeten, maar je kunt ze ook invriezen na het afkoelen. Het opwarmen doe je dan in de oven op 200 graden Celsius, of heel slim in een broodrooster.

Heerlijke healthy wafels voor een lui weekend

Bereidingswijze healthy wafels

Giet de amandelmelk en azijn in een kannetje en laat dit een paar minuten staan. Voeg daarna de olijfolie en honing toe en roer goed door. Zet dit even opzij.

Doe alle droge ingrediënten in een grote mengkom en meng deze goed door elkaar voor je de vloeibare ingrediënten erbij doet. Als je graag een vanillestokje gebruikt kun je het merg hiervan er nu bij doen. Je kunt nu ook chocoladesnippers of fruit en kaneel aan het beslag toevoegen.

Laat het beslag 5-10 minuutjes rusten terwijl je het wafelijzer verhit. Vet het wafelijzer in en bak de wafels tot ze goudbruin zijn. De wafels blijven het lekkerst als je ze in de oven op 100 graden legt tot je klaar bent met alle wafels bakken. Stapel ze niet op elkaar, maar leg ze naast elkaar op een rek, zodat ze mooi crispy blijven.

Serveer de wafels warm, met warme kersen, chocoladesaus, room of gewoon lekker gezond met vers fruit.

Eet smakelijk!

 

REACTIES
LOG IN OM EEN REACTIE TE PLAATSEN

Inloggen Via Social

Inloggen met wachtwoord

Nog geen reacties